karelsbrug-praagpraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Shoppen in de Karlova straat

De Karlova-straat in Praag loopt van het Oudestadsplein naar de Karelsbrug. Deze smalle, kronkelige straat midden in Praag is altijd gezellig druk. Hier moet je zijn voor Boheems kristal en sprankelenden sieraden. Karlova is ook een van de beste winkelstraten voor alcoholische souvenirs zoals Becherovka kruidenlikeur of Slivovice, een sterk drankje op pruimenbasis.

Tijdens je bezoek aan Praag loop je ongetwijfeld meerdere malen door de Karlova straat al is het alleen maar om naar de Karelsbrug te gaan of een bezoekje aan de Burcht van Praag te brengen. De meeste winkels in Karlova verkopen Boheems kristal en allerlei souvenirs van Russiche bontmutsen tot Praag T-shirts en houten marionetten.

Praag_libuse-prague.jpg

Shoppen in Karlova: een paar leuke adresjes en winkels

1. Marionetten theater, Karlova 12
Een van de beste adresjes van Praag voor houten marionetten in alle maten. Hier is ook het Don Giovanni Marionetten Theater waar voorstellingen worden gegeven van beroemde opera's zoals Orpheus, Don Giovanni en Don Quichote. Je hoeft geen operaliefhebber te zijn om een voorstelling te waaarderen. Ter geruststelling, er wordt slechts een gedeelte van de opera gespeeld.

2. Absinth Shop, Karlova 15
En van de vele winkels in Praag die absinth verkopen. De absinth die je hier koopt is niet wat je denkt dat het is: dat hallucinerende drankje dat kunstenaars als Van Gogh dronken om inspiratie op te doen. De Absint die je hier koopt is een alcoholische drank met kleurstof om het een groene kleur te geven. Het is een eerste-klas tourist trap! Lees hier meer over absint.

3. Parazit, Karlova 25
Een heel bijzondere fashion shop met ontwerpen van jonge Tsjechische designers die niet blindelings de gangbare modetrends volgen maar zich specialiseren in retro, streetwear, haute couture en pop-art. Behalve mode ook acccesoires en leuke cadeautjes (die je natuurlijk ook zelf kunt houden).

4. Manufactura, Karlova 26
Een van de filialen van Manufaktura gespecialiseerd in houten speelgoed. Naast speelgoed vind je ook keramiek, textiel en prachtig beschilderde eieren.

5. Karlova kristal, Karlova 44
Twee verdiepingen vol Boheems glas, van wijnglazen tot fruitschalen en van kroonluchters tot vazen. Neem ook even een kijkje bij het glasblazen. De volgende dag wanneer het glas gehard is, kun je het kunstvoorwerp kopen.

6. Kosta Boda, Karlova 19
De Kosta Boda staat bekend om kristallen en glazen gebruiksvoorwerpen. De winkel lijkt op een kunstgalerie en is geheel gevuld met glaswerk, vazen, schalen, schenkkannen, dierenfiguren, sierlijke vrouwenfiguren, alles modern van stijl. Praag is beroemd om glas en in het bijzonder Boheems kristal. Maar Kosta Boda heeft glas en kristal tot kunstvorm gemaakt.

Praag_karlova-straat-oude-stad

Shoppen in Karlova
Loop op je gemak door deze (drukke) straat en ontdek de leukste winkeltjes en de beste souvenirs. Het is een van de straten in Praag waar je geen genoeg van kunt krijgen.De hele straat is n winkelparadijs met heel veel winkeltjes die vooral veel souvenirs verkopen van Boheems kristal tot absint en T-shirts. Daar tussen in zijn een paar exclusieve fashion boetieks en veel horeca.Wanneer je wil shoppen zonder toeristen, neem dan een kijkje in een van de shopping malls in de buitenwijken die met de metro makkelijk te bereiken zijn.

Praag_marionetten_karlova_praag.jpg

Bereikbaarheid en locatie
De Karlova straat is de verbindingsweg tussen Male Namesti, het kleine plein vlak achter het Oudestadsplein en de Karelsbrug. De straat is onderdeel van de Koninklijke route. Karlova is een paradijs voor shoppers, winkel na winkel de hele straat lang. Halverwege bij een verbreding, zie je aan de gevel een goudkleurig beeldje van Prinses Libuse, die volgens de legende voorspelde dat Praag eens een belangrijke stad zou worden.


Praag_karlova_shopping_straat_praag.jpg

foto's Dennis Faro en Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechi. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.