praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterkarelsbrug-praag

Shoppen in Praag: Na Prikope winkelpromenade

Shoppen in Praag dat is shoppen in de Na Prikope en 28 Rijna, de drukste winkelstraten van Praag. Je vindt hier winkelketens zoals Zara, Benetton, Douglas Parfumerie, Jackpot, Cottonfield en nog een heleboel andere oude bekenden, maar ook minder bekende merken zoals Destroy voor hippe schoenen en tassen.

Hoewel Praag niet beroemd is als winkelstad, is het heel goed shoppen op Na Prikope en 28 Rijna, twee autovrije straten die samen een grote winkelboulevard vormen. Het is er altijd gezellig druk. Je kunt hier ook terecht voor het kopen van theaterkaartjes en het boeken van excursies.†Wanneer je door dit winkelgebied loopt, kijk onder het shoppen vooral even omhoog naar de fraaie gevels, van Art Nouveau tot barok. Als je bent uitgekeken op de etalages, doe dan een rondje in een van de drie de shopping malls, Cerna Ruze, Myslbek, of Slovansky dum.

Praag_shoppen_cerna_ruz_praag.jpg

Shoppen in Praag: shopping malls op de na Prikope winkelpromenade

1. Winkelcentrum Myslbek, na Prikope 19-21
Myslebek is een klein winkelcentrum voor Praagse begrippen. Je vindt hier bekende ketens als H&M, Calvin Klein, Leonidas en nog 27 andere winkels. Het staat garant voor een middagje gezellig winkelen in het centrum van Praag.

2. Cerna Ruz, na Prikope 12
Cerna Ruz is een chic winkelcentrum met drie verdiepingen en een goede mix van winkels en internationale ketens. Dit winkelcentrum zit in een prachtig barok paleis waarvan alleen de voorgevel origineel is. De rest is verbouwd tot een modern shopping center.

3. Slovansky dum, na Prikope 22
Slovansky dum is niet alleen winkelcentrum en bioscoop maar ook een prachtige groene tuin met horeca, een oase van rust midden in Praag. Hier vind je winkelketens en boetieks; Armani, Clinique, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Nautica, en vele andere.

Praag_shoppen_na_prikope_praag.jpg

Shoppen in Praag: leuke winkels op de na Prikope winkelpromenade

1. Moser, na Prikope 12
Boheems kristal is verkrijgbaar in vele soorten, kleuren en prijzen in heel veel winkels in de na Prikope straat. De bekendste en duurste winkel is Moser, niet alleen de collectie is sierlijk en exclusief, ook het pand waarin de winkel gevestigd is, verdient de aandacht met prachtige glas-in-lood ramen en stijlmeubels.
Lees hier alles over Moser en loodvrijglas.

2. Michael Kors, na Prikope 13
De prÍt-ŗ-porter-collectie van Michael Kors was aanvankelijk alleen voor vrouwen, later volgde de mannencollectie en is nu niet meer weg te denken uit het fashion gebeuren. Evenmin als de parfum voor mannen en vrouwen. Het label Michael Kors is tijdloze elegantie en bestaat uit dames- en herenkleding, schoenen, handtassen en accessoires.

3. Hamleys, na Prikope 14
Hamleys is de grootste speelgoedwinkel in Praag. Veel speelplezier voor zowel ouders als kinderen. Het assortiment omvat traditioneel maar ook innovatief speelgoed. Het leuke van Hamleys is dat je al het speelgoed kunt uitproberen. Hier vind je ook een reuzenglijbaan, een dubbeldekker bus, een draaimolen en een autoracebaan.

4. Swarovski Boutique, na Prikope 15
Glans en glitter, allerlei soorten sieraden: kettingen, ringen, oorbellen, armbanden. Redelijk duur maar veel goedkoper dan echte juwelen.

5. Nike Store, na Prikope 22
Nike Store behoeft geen aanbeveling. Iedereen kent het assortiment sportschoenen, sportkleding en accesoires voor iedereen.

6. Tommy Hilfiger Store, na Prikope 23
Stijlvolle collectie vrijetijdskleding met een jaren 50 twist, truien, jurken, denim. Deze modegigant is niet weg te denken uit welke winkelstraat dan ook.

7. Salamander (na Prikope 16),†Deichmann (na Prikope 9-11) en Destroy (na Prikope 31) drie trendy schoenketens met bekende merken en eigen merk voor iedereen en alle leeftijden.

Praag_shoppen_kristal_praag.jpg

Behalve de internationale winkelketens, vind in de na Prikope straat ook veel winkels die Boheems kristal verkopen in vele soorten, kleuren en prijzen. Shoppen in Praag ook voor marionetten, houten speelgoed en absint! Lees hier alles over souvenirs uit Praag.

Bereikbaarheid en locatie
Het winkelgebied na Prikope en 28 Rijna ligt aan de voet van het Wencerslasplein en loopt van het Republiky plein naar de Narodni straat op de grens van de wijken Nove Mesto en Stare Mesto. Het dichtstbijzijnde metrostation is Mustek op lijn A en B. †


† †

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.