praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praag

Van Armani tot Vuitton: shoppen in de Parizska straat

Van Armani tot Vuiton, Burberry, Faberge, Boss, Chanel, Hermčs, vrijwel alle grote merken hebben een winkel in Parizska Trida, Parijs Boulevard, de Champs-Élysées van Praag. De weelderige Art Nouveau gevels die de Parizska straat sieren zijn in de zomer moeilijk te zien door het uitbundige gebladerte van de hoge bomen. Maar architectuur is niet waarvoor je komt. Internationale topmerken en fashion labels dat is waar het om draait. Ook al kom je misschien niet verder dan kijken-niet-kopen, flaneer ten minste één maal over deze prachtige brede laan.

Praag_shopping_for_fashion_labels.jpg

Van Armani tot Vuiton: internationale modehuizen
De Parizska straat in Praag staat bol van luxe winkels, stijlvolle café's, bars en restaurants. Hier zitten de internationale fashion houses - Hermes, Dior, Louis Vuitton en vele andere. De zijstraten zijn het domein van de boutiques van Tsjechische ontwerpers zoals Hana Havelkova en Klara Nademlynska.

Parizska is de sjiekste straat in Praag. Fashionista's (met credit card) hebben hier de dag van hun leven. Alle grote namen zijn vertegenwoordigd: Louis Vuitton, Hermes, Bottega Veneta, Fendi, Dior, Dolce & Gabbana, Ermenegildo Zegna, Salvatore Ferragamo, Prada en Gucci. Maar verwacht in deze winkels geen volledige collecties. De vraag naar luxe artikelen is in Praag lager dan in andere Europese hoofdsteden. De meeste winkels hebben daarom slechts een beperkt aantal artikelen in voorraad.

Topmerken horloges en sieraden zijn ook vertegenwoordigd zoals Boucheron, Rolex en Cartier. Jimmy Choo heeft een prachtige collectie tassen, brillen, parfum en de prachtigste schoenen met heel hoge hakken. Maar of hoge hakken verstandig zijn om te kopen is twijfelachtig gezien de met kinderhoofdjes geplaveide straten en stoepen in Praag.

Praag_shopping_for_top_fashion.jpg

Bereikbaarheid en locatie
Parizska boulevard loopt dwars door de Joodse wijk in Praag en verbindt het Oude Stadsplein met de Moldau. Parizka ontstond na de sloop van de Joodse wijk aan het begin van de 20e eeuw. De hele historische wijk werd gesaneerd en vervolgens herbouwd. Bijna 400 huizen kwamen onder de sloophamer. Dit deel van Praag was verwaarloosd, ziektes verspreidden zich en hygiëne was ver te zoeken. Een paar oude gebouwen bleven gespaard zoals de Oud-Nieuw Synagoge, een van de oudste gebedshuizen in Europa, en de St.-Nicolaaskerk.

Het dichtstbijzijnde metro station is Staromestka aan lijn A.

Winkeltijden:
Maandag t/m zaterdag 10.00 - 19.00 uur
Zondag 10.00 - 18.00 uur 

foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.