karelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-moldau

Winkelstraten in Praag

Winkelen in Praag is als schatgraven, waar je ook loopt overal ontdek je leuke, hippe en coole winkeltjes. Voor shopaholics is er veel te ondekken in de kronkelige, met kinderhoofdjes geplaveide straatjes en stegen in de oude stad (Stare Mesto) van Praag, van exclusieve boetiekjes tot schreeuwerige souvenirwinkels.

Er is voor iedereen iets, zelfs wanneer shoppen niet je ding is. Kijk omhoog naar de prachtige gevels van de oude gebouwen, terwijl je je een weg baant door de zee van toeristen die in Karlova straat lopen te winkelen. De straat die alleen maar uit winkels lijkt te bestaan eindigt bij de Karelsbrug waar weliswaar geen winkels zijn, maar wel handel gedreven wordt door de verkopers. Langs de rand staan verkopers die van alles te koop aanbieden van Boheems kristal tot zelfgemaakte oorbelletjes en aquarellen van de Karelsbrug of de astronomische klok.

Praag_winkelen_praag.jpg

Winkelen in Praag eindigt nooit

Winkelen in Praag kent geen einde: 'shop until you drop' is zeker van toepassing! Aangezien de meeste winkels in vrijwel alle winkelstraten Tsjechisch kristal verkopen, is het moeilijk om te weten waar je die set wijnglazen of die sierlijke karaf het beste kunt kopen. Kijk goed rond en vergelijk prijzen voordat je iets beslist. Een heel speciale zaak is Moser Kristal, in de Na Prikope straat 12, een van de drukste winkelstaten in de Nieuwe Stad (Nove Mesto). Stap naar binnen, niet alleen voor het prachtige kristal en porselein, maar ook voor de pracht en praal van het interieur dat meer op een museum dan op een winkel lijkt.

Ga zeker winkelen in de Pariszka straat
Pariszka-straat
, de Champs-Elysťes van Praag, is een chique winkelstraat waar internationale fashion houses hun filiaal hebben. Shop hier bij Armani, Vuiton of Dior en vergeet je credit card niet! In de zijstraten vind je de boetieks van Hana Havelkova en Klara Nademlynska, beroemde Tsjechische modeontwerpsters.

Praag_winkelen_praag_boheems_kristal.jpg

Shoppen voor cadeautjes
Winkelen in Praag resulteert in het kopen van cadeautjes voor jezelf of iemand anders. Een prachtig, enigszins prijzig souvenir zijn bloedrode granaten, een beroemd Tsjechisch product. Ze komen uit mijnen in Turnov, een stad in Noord-Bohemen. Veel winkels verkopen deze halfedelstenen. Kleinere exemplaren komen uit Tsjechie, de grotere uit India. Allebei zijn even mooi. Cesky Granat Turnov zit in de Dlouha straat 28, in Nove Mesto en heeft een prachtige collectie granaat. Alle sieraden worden verkocht met een cerificaat dat garandeert dat de stenen echt zijn en geen rode kraaltjes.

Boeken over Praag in het Engels vind je in het Book Palace Luxor, Wenceslasplein 4, vier verdiepingen vol boeken maar veel in het Tsjechisch. Ga naar de afdeling reizen daar vind je boeken over Praag, maar dan wel in het Engels, Duits, Frans of Russisch.

Winkelen in Praag: hoogtepunten
Het hoogtepunt van elke shopping trip in Praag is winkelen in de Na PřŪkopě-straat, de belangrijkste winkelstraat in Nove Mesto. Hier is een overvloed aan winkels, boetieks en winkelpassages, maar ook internationale ketens. Hier kun je shoppen 7 dagen per week meestal tot 20.00 uur. En heb je genoeg fashion, Boheems kristal en schoenen gezien, ga dan naar winkelcentrum Palladium op namesti Republiky om overdekt verder te shoppen in zo'n 200 winkels.†

Praag_winkelen_praag_kristal.jpg

foto's Marianne Crone

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.