praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterkarelsbrug-praagpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Arkady Pankrac shoppen en kwallen bestuderen

Shoppen in Praag doe je in een van shopping malls en bij voorkeur eentje in de buitenwijken. In het centrum zijn ook winkelcentra, maar daar struikel je over de toeristen die een 'shopping ervaring' willen opdoen. Als je wil shoppen zoals de locals dan ga je naar een shopping mall buiten het centrum. Er zijn er meer dan dertig dus keuze genoeg. Het klopt dat alle shopping malls als twee druppels water op elkaar lijken en dat je overal dezelfde winkels ziet. Maar ze onderscheiden zich door de 'extra's'.

Praag_arkady_pankrac_fontein.jpg

Extra's van winkelcentrum Arkady Pankrác

1. Kwallenwereld
2. Gratis wifi
3. Geldautomaten voor bitcoins en goudstaven
4. Direct naast metrostation Pankrác
5. V-Toren in de directe omgeving
6. De Rode Giraf, straatmeubilair ook vlakbij
7. Zomerbioscoop op het dakterras van het winkelcentrum

Waarom winkelen bij Arkady Pankrác?
Heel simpel! Omdat dit winkelcentrum nooit overvol is. De hele week geopend van 09.00 tot 21.00 uur, dus geen last-minute shoppen door massa's winkelend publiek. Bezoekers komen uiteraard verdeeld over de dag inkopen doen waardoor het nooit druk is.

Ga winkelen in een woonbuurt
Arkady Pankrác ligt in de woonwijk Pankrác en is een perfecte plek om te winkelen zonder toeristen. Met 125 winkels is het een van de grotere winkelcentra in Praag. Hier vind je modewinkels, boetiekjes met parfums en sieraden, bloemenwinkels, boekhandels, elektronica en sportwinkels en veel mobiele telefonie.

Praag_arkady_pankrac_ingang.jpg

Mode voor iedereen
Internationale merken zijn goed vertegenwoordigd; Calvin Klein, Esprit, Mango, Pierre Cardin en nog veel meer. De HalfPrice Shop is perfect voor merkmode tegen een lage prijs. Humanic en Bata voor schoenen en Blazek voor herenmode zijn favoriete winkels van Tsjechen.

Food Court
De horeca in Arkady Pankrác heeft van alles wat: fastfood, koffiecorners en leuke restaurantjes. Koffieliefhebbers gaan naar Starbucks voor de grootste koppen koffie,  Oxo is voor liefhebbers van bubble tea en liefhebbers van Indiaas eten gaan naar Bombay Express.  Fastfoodfans zullen blij verrast zijn met KFC en McDonalds, maar wisten van te voren dat ze er zouden zijn. En zelfs als je niets nodig hebt, loop dan gewoon even binnen bij de Albert-hypermarkt, zo gigantisch dat je niet weet waar je moet beginnen.

Praag_arkady_pankrac_goudstaafjes.jpg

Kwallen kijken
Op het dakterras van winkelcentrum Arkády Pankrác vind je het grootste aquarium van Europa. In totaal zijn er 38 afzonderlijke bolvormige aquaria waarin meer dan 10.000 kwallen zwemmen. Kwallen in alle soorten, maten en kleuren. Je krijgt het gevoel dat je onder water bent. Een gevoel dat wordt versterkt door 3D en visuele effecten.

De rode giraffe
Dit 10-meter hoge bronzen beeld is een heel speciale giraffe. Om te beginnen is hij vuurrood, de nek en het lichaam lijken enigszins op een giraffe maar de kop is een en al fantasie en lijkt op een douchekop of ronde afwasborstel. De rode giraffe staat naast het Avast-gebouw in Pikrtova-straat tegenover Arkady Pankrác.

Praag_arkady_pankrac_giraf_praag.jpg

V-toren
Arkady Pankrác wordt omgeven door een modern zakencentrum, een genot voor het oog  als je fan bent van moderne gebouwen. Het meest opvallende gebouw is de V-toren, een woontoren met 130 appartementen gevormd door twee gebogen torens. Met een hoogte van 104 meter is de V-toren het hoogste appartementengebouw van Tsjechië.

Praag_arkady_pankrac_V_gebouw.jpg

Bereikbaarheid en locatie

Arkady Pankrac, Na Pankraci 86
7 dagen per week van 09.00 tot 21.00 uur
Metro lijn C station Pankrac

Lees ook: 10.000 kwallen op de bovenste verdieping van Arkady Pankrac

Volgend artikel: Sterboholy winkelcentrum met Europark en Globus
Vorig artikel: Sestka winkelcentrum met honderd winkels om te shoppen

Praag_arkady_pankrac_winkels.jpg
Foto's Marianne Crone

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.