praag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldau

Novy Smichov-winkelcentrum: veel Tsjechen, weinig toeristen

Novy Smichov winkelcentrum in Praag is vooral populair bij Tsjechen. Buitenlanders zul je er niet zo veel tegenkomen. Dit winkelcentrum is de perfecte plek om een hapje te eten, een dagje rond te snuffelen in de winkels of om goudstaven te kopen (eerder goudstaafjes..). Wat shoppen betreft, je zult niet de enige zijn daar! Elk jaar vinden bijna 20 miljoen bezoekers hun weg naar het Novy Smichov winkelcentrum, dat in de wijk Smichov ligt, vlakbij het metrostation Andel (lijn B). Het is een van de grotere winkelcentra in Praag: drie verdiepingen vol met winkels en zeker niet 'on the tourist trail'.

Praag_novy_smichov_winkelcentrum_praag.jpg

Winkelcentrum Novy Smichov
Novy Smichov is de thuisbasis van 153 winkels, restaurants en servicepunten, waaronder prestigieuze merken zoals Armani, Calvin Klein, Calzedonia, Disigual en Hugo Boss. Er zijn een aantal winkels die kindermode verkopen, zoals Zara Kids en Au Pays des Mimis. Allessandro staat bekend om cosmetica en verzorgt nagels, handen en voeten. A3 Sport voor sportkleding: Adidas, Nike, Reebok en meer. Boordevol overhemden, 7 Camice is een paradijs voor mannen. Op de eerste verdieping boven de ingang is de WiFi lounge met gratis WiFi en mooi uitzicht over de straat.

Novy Smichov Food Court
Novy Smichov heeft meer te bieden dan winkels en mode: een food court en een multiplex theater. Restaurants variėren van fastfoodrestaurants zoals van KFC tot McDonalds tot restaurants met een internationale keuken Thai & Ramen en Safir. Vegetariėrs zullen blij zijn met Loving Hut. Liefhebbers van ijs, taart en koffie gaan linea recta naar Ovocny Svetozor. De Tesco-hypermarkt is een must om te bezoeken, gewoon om het assortiment van zowel food als non-food te bekijken. Novy Smichov is perfect als je wil winkelen met de Tsjechen!

Praag_novy_smichov_praag_winkels.jpg

Fysieke gouden geldautomaat in Novy Smichov winkelcentrum
Bij de hoofdingang van winkelcentrum Novy Smichov kun je goudstaven uit de muur trekken. Naast de gewone geldautomaten staat een goudstavenautomaat, goudstaafjes is een betere definitie. Voer contant geld in en er komt een goudstaaf uit. De grootte hangt af van hoeveel geld je hebt ingebracht. De machine accepteert Euro's en Tsjechische kronen. Je hoeft geen legitimatiebewijs te tonen of of telefoonnummer te geven zolang de aankoop niet hoger is dan € 10.000 of CKZ 250.000. De prijs per gram is CZK 1.400.

Er zijn drie opties:
* Goudbaar van 1 gram
* Argor Heraeus goudbaar (10 gram)
* Troy ounce (31.1035 gram)

Praag_novy_smichov_goudstaven_atm.jpg

Adres: Novy Smichov-winkelcentrum, Plzenska 8, Smichov, Praag
Openbaar vervoer: Metro lijn B, Andel

Openingstijden
Winkels en diensten 7 dagen per week: 09.00 -21.00 uur. Tesco Hypermarkt 7 dagen per week: 06.00-middernacht
Restaurants en entertainment 7 dagen per week: 11.00-22.00 uur.

Leuk om te doen in de buurt:
Railway Kingdom, grootste modeltreinbaan in Europa

foto's Marianne Crone

Praag_novy_smichov_praag_wifi_lounge.jpg

Praag_novy_smichov_praag_food_court.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.