karelsbrug-praagpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

Premium Outlet Prague Airport, voor koopjes en vliegtuigspotters

Premium Outlet Prague Airport (POP) is hťt winkelcentrum wanneer je op zoek bent naar koopjes. De grote verrassing is niet alleen enkele tientallen luxe merken, maar vooral de zeer lage outletprijzen voor fashion, schoenen en accessoires van merkartikelen. Niet zo'n fan van shoppen? Er is meer te doen en zien in dit winkelcentrum in Praag. Een showroom met oldtimers die te koop zijn en een virtual reality attractie waarin dinosaurussen tot leven komen. Mayaland Praha is het grootste indoor attractiepark in Tsjechie met als thema Maja de Bij en Viki de Viking. En je kunt ook nog naar vliegtuigen kijken die op de nabijgelegen Vaclav Havel Airport landen of vertrekken.

Praag_winkelcentrum_premium_outlet_praag.jpg

Premium Outlet Prague Airport
Shoppen in Premium Outlet Prague is een plezier! Niet alleen vanwege de hoge kortingen en het grote aanbod van luxe merken, ook omdat het winkelcentrum lekker rustig is. Momenteel zijn er 70 winkels die 200 merken vertegenwoordigen. Of je nu op zoek bent naar fashion, handtassen, schoenen, sneakers of lingerie, er is keuze genoeg. Het ontwerp van dit winkelcentrum is zeker het vermelden waard. Het lijkt alsof je aan het winkelen bent in de binnenstad van Praag.

Spotters-terras
Vliegtuigspotters hebben in de Premium Outlet Prague de tijd van hun leven. Vanaf het spottersterras zie je het landen en opstijgen van de vliegtuigen op Vaclav Havel Airport van heel dichtbij. Op een groot interactief scherm volg je vliegtuigen in real time. Je hoort de communicatie van de piloten met de verkeerstoren en het lijkt alsof je naast de piloot in de cockpit zit.

Praag_winkelcentrum_premium_outlet_prague_shopping.jpg

Engine Classic Cars Gallery
Een tentoonstelling voor liefhebbers van luxe auto's waar zo'n 300 unieke oldtimers staan: Porsche, Aston Martin, Lamborghini, Ferrari, BMW, Mercedes-Benz, CitroŽn, Lancia, Audi, Jaguar, Fiat en Tatra, aangevuld met een verzameling racefietsen, motorfietsen, modelauto's en diverse accessoires uit vervlogen tijden. Er is ook een garage en een renovatiewerkplaats, waar je kunt zien hoe oldtimers en moderne auto's en motorfietsen gerepareerd worden.

Praag_premium_outlet_praag.jpg

Dinosaurussen en virtual reality
Ben je dol op dinosaurussen? Reis dan 80 miljoen jaar terug in het verleden naar de prehistorische wereld waar toen reuzendinosuarussen leefden. Sta oog in oog met ankylosauriŽrs, triceratops en pteranodons en de grootstse van allemaal de Tyrannosaur rex. Je trekt de dinosauruswereld in met een virtuele bril en een rugzakje met daarin een computer (verbonden met de bril). Je stapt een fictieve wereld in die echt lijkt.

Deze attractie is niet gratis. Tickets koop je direct bij de ingang van de virtual reality Dinosaurs VR tussen de winkel van Karl Lagerfeld en JK Klett.†De leeftijdsgrens is 8 jaar en ouder (vanwege rugzakbelasting en grootte van de bril), kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen alleen deelnemen vergezeld van personen ouder dan 18 jaar.

Praag_winkelcentrum_premium_outlet_hamleys.jpg

Hamleys dť speelgoedwinkel
Heel leuk om even naar binnen te gaan is Hamleys, de wereldberoemde speelgoedwinkel in Londen die ook een winkel in het centrum van Praag heeft. De winkel op de na Prikope straat in het centrum is niet alleen winkel maar ook entertainmentcentrum en speeltuin voor kinderen. Ook de winkel in de Premium Outlet heeft attracties. Buiten staat een piano met een interactief toetsenbord waarop iedereen zijn eigen melodie kan componeren.

Premium Outlet Prague: waar je je nooit verveelt
Bij de Alpine Pro Store staat een fotomuur waar je creatieve foto's van jezelf (en anderen) kunt nemen en dan delen op Instagram of andere social media.†Bij Coffee Fellows staan een bus, een brandweerwagen en een bestelautootje. Stop er een muntje en de allerkleinsten hebben de tijd van hun leven. Een ritje in een treintje over echte rails is ook een groot succes.

Shoppen in alle rust voor moeders
Wil je uitgebreid shoppen, kleren en schoenen passen, zonder jengelende kinderen? Kid's Corner biedt de oplossing. TIME OUT kinderspeelhoek is open van 10.00-20.00 uur en er is heel veel te doen. Vervelen is onmogelijk met een glijbaan in een ballenbak en een klimmuur, poppenwagens, poppen, een werkbank voor de doe-het-zelvers en een sprookjesverkleedkamer met prinsessenjurken en ook outfits voor ridders en piraten.

Praag_winkelcentrum_premium_outlet_prague_shopping_street.jpg

Attractiepark Mayaland Praha
Vanuit het winkelcentrum heb je toegang tot Mayaland Praha, een attractiepark met als thema Maja de Bij en Viki de Viking dat zich richt op jonge kinderen. Met twaalf attracties is dit het grootste indoor-attractiepark in TsjechiŽ. In een achtbaan rol je door het domein van Viki de Viking, op de Viki glijbaan glij je van negen meter hoog naar beneden en in de vlinderzweefmolen zwier je rond. Verder is er een ballenbad, klimboom, botsautootjes, dinosaurus carousel en een Maija de Bij speeltuin voor de allerkleinsten. Behalve deze attracties kun je kijken naar audiovisuele tekenfimpjes. Het Maya restaurant serveert allerlei gerechten waar kinderen dol op zijn zoals kip met friet, spaghetti bolognese, burgers en pizza's. Maar er zijn ook typisch Tsjechische gerechten zoals goulash met knoedels en eend met zuurkool. Het handige is dat er een keuze is tussen grote en kleine porties.

Praag_mayaland_praha_praag.jpg

Locatie en adres
Premium Outlet Prague Airport, Ke Kopanine 421, Tuchomerice, Praag
Open de hele week van 10.00 tot 20.00 uur.

Per openbaar vervoer:
Vanaf Vaclav Havel Airport, neem bus 319 of 322 vanaf terminal 1, of bus 319 vanaf terminal 2. Bus 322 rijdt op werkdagen eenmaal per uur en in het weekend iedere twee uur. Stap uit bij de Tuchoměřice Outlet halte.

Per POP shuttle bus
De POP shuttlebus is gratis en vertrekt van metrostation Bořislavka (lijn A) en rijdt zonder te stoppen in ongeveer een kwartier naar het Premium Outlet Prague shopping centre

Per taxi
Vanaf Vaclav Havel Airport is de rit naar het shopping centre ongeveer 5 minuten.

Lees verder:
Fashion Arena Outlet designer fashion brands met veel korting
Galerie Harfa met meer dan 150 winkels en restaurants en Dino park op de dakverdieping
Arkady Pankrac eerst shoppen daarna kwallen kijken

foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.