praag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldau

Tienduizend kwallen in een winkelcentrum

Tienduizend kwallen in een winkelcentrum en krokodillen op de eerste verdieping van een woonblok: Praag blijft verrassen! Praag is een pefecte bestemming voor kinderen met heel veel kindvriendelijke attacties. De 'wereld van de kwallen' en de 'krokodillen zoo' zijn niet in het centrum maar gemakkelijk te bereiken met de metro of de tram. Beide attracties hebben ruime openingstijden.

De krokodillen zoo is het leukst om te bezoeken wanneer de reptielen gevoederd worden. Ook is er dan een uitleg over krokodillen, hun leefgebied, hun dieet en meer wetenswaardigheden. Maar het allerleukste is dat iedereen die dat wil een baby krokodil mag vasthouden.

Praag_arkady_pancrac.jpg

Tienduizend kwallen in Svet Meduz
Svet Medus, de kwallenwereld, bevindt zich op de bovenste verdieping van een winkelcentrum in de wijk Pankrac in Praag. In totaal zijn er 38 aquaria waarin 12.500 liter water en 10.000 kwallen die sierlijk door het water zweven. Door technische snufjes krijg je het gevoel dat je je onder water bevindt. 3D projecties en audiovisuele effecten helpen daar een handje bij.

De magie van de kwal
Kwallen kunnen steken en wanneer ze aanspoelen op het strand zijn ze niet zo magisch. Wanneer je ze ziet zweven in het water lijken ze soms net parachuutjes die op en neer bewegen. Van achter glas zie je hier de meest dodelijke kwal ter wereld: de Australische zeewesp. Zijn lange tentakels werken als een giftige pijl als ze aangeraakt worden. Wanneer deze kwal je aanvalt, ben je in drie minuten dood. Mensen in je omgeving zijn hun leven ook niet zeker omdat het zeewezen gif genoeg heeft om zestig mensen te doden.

Praag_kwallen_in_Praag.jpg

Bereikbaarheid en locatie
Svet Meduz, de kwallen aquaria, zijn op de bovenste verdieping van het winkelcentrum Arkady Pankrac. Voor of na je bezoek aan de kwallen is het gezellig om door het winkelcentrum te dwalen want dit is een uitstekende gelegenheid om te shoppen zonder toeristen. Met 125 winkels is het een van de grote shopping malls van Praag.

Adres: Arkady Pankrac, na Pankraci 86, Nusle, Praag
Open: 7 dagen per week 09.00-21.00 uur
Openbaar vervoer: metro lijn C station Pankrac

Lees verder:
Haaien kijken in Praag
Dinosaurussen en meer prehistorie
Krokodillen van dichtbij bekijken

foto's Marianne Crone

Praag_kwallen_aquarium_praag.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.