praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterkarelsbrug-praagpraag-moldau

Winkelcentrum Novodvorska is shoppen tussen Tsjechen

Als je geen zin hebt om te winkelen in de overvolle winkelstraten in het centrum van Praag, is shoppen in winkelcentrum Novodvorska een leuk alternatief. Dat is winkelen tussen de Tsjechen. Praag heeft veel winkelcentra niet alleen in het centrum van de stad, maar ook iedere wijk buiten het centrum heeft zijn eigen shopping mall. Novodvorska ligt in de wijk Branik ten zuiden van het centrum en is makkelijk te bereiken met de metro.

Praag_novodvorska_(2).JPG

Novodvorska: het winkelaanbod†
Novodvorska is een bescheiden winkelcentrum met 90 winkels en een enorme Tesco Hypermarkt. Hier kun je op je gemak shoppen van H&M tot C&A. Voor schoenen ga je naar Deichmann of Gabor. Kleinoty heeft prachtige sieraden ingelegd met Tsjechisch granaat. Voor mode neem je een kijkje bij Bepon, Kara of Takko, wanneer je geen cent teveel wilt uitgeven. Potten en pannen zul je niet nodig hebben, maar wil je toch een kijkje nemen, ga dan naar Domaci Potreby. De Italiaanse cakeshop Amarena is onweerstaanbaar en voor pinda's in yoghurt of gedroogde cranberry's moet je bij Prodej Cukrvinek a Orisju zijn.

Novodvorska ook voor kinderen
Behalve twee speelgoedwinkels, is er voor kinderen van alles te doen. Vrijwel elke week een evenement waar kinderen centraal staan, wel Tsjechisch gesproken. En dan is er het treintje dat over een rails rijdt, om even voor machinist te spelen.

Novodvorska: restaurants
Eindig je shoppingtour met een bezoekje aan Kavarna Creperie voor de heerlijkste pannenkoeken gevuld met verse vruchten en ijs of ga naar Bubbleology voor een lekker gekoeld drankje van melk of thee met een toegevoegd smaakje. Flink schudden voor gebruik zodat er bubbeltjes ontstaan, vandaar de naam. Li Wu is perfect voor fast food en snacks uit de Aziatische keuken. Heb je meer trek in vers fruit en groentesap of yoghurt ijs ga dan naar Ugova Cerstva Stava of neem vers uitgeperst sap mee om later te drinken.

Bereikbaarheid en locatie
Novodvorska Plaza ligt in de wijk Nusle vlakbij Vysehrad, de tweede burcht van Praag. In deze wijk vind je ook de Nusle-brug, een imposant bouwwerk dat twee heuvels van Praag met elkaar verbindt. De metro neemt ook deze verbinding en de metrotunnel hangt onderaan de brug. Na de bouw (1973) werd de draagkracht van de brug getest door een konvooi van tachtig in de Sovjet-Unie gebouwde tanks erover te laten rijden.

Adres: Novodvorska Plaza, Novodvorska 136, Praag

Openingstijden
7 dagen per week: 09.00-21.00 uur
Tesco Hypermarkt: 06.00-23.00 uur

Openbaar vervoer:†Metro lijn C Kacerov station

foto Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.