praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praag

Quadrio winkelcentrum: shoppen in het centrum van Praag

Quadrio winkelcentrum is de laatst geopende shopping mall in Praag. Midden in het centrum van de stad vlakbij de de Narodni straat en naast het My Warenhuis. In Quadrio kun je winkelen in 66 winkels verspreid over vier verdiepingen. Dat is winkelplezier ten top!

Het is hier niet alleen goed shoppen, ook zijn er verschillende restaurants. Wanneer je van de Indiaase keuken houdt, moet je zeker een bezoekje brengen aan Bombay Express en voor veganisten is Loving Hut een aanrader. Op een pleintje aan de achterkant van Quadrio staat een van de kunstwerken van David Cerny: Hlava Franze Kafky, het hoofd van Kafka, zeker de moeite waard om te bekijken.†

Praag_quadrio.JPG

Quadrio winkelcentrum: de winkels
Het winkelaanbod in Quadrio is niet opzienbarend, wel is het plezierig hier een aantal uurtjes door te brengen. Je vindt hier de supermarkt Billa voor typisch Tsjechische dagelijkse boodschappen. Dermacol cosmetica, een Tsjechisch bedrijf, Sephora en DM voor nog meer schoonheidsartikelen. Euronics voor video, audio, fototoestellen en ander electronica. Neoluxor, twee verdiepingen met boeken. Sparkeys en HM Studio voor speelgoed. Mode vind je bij Kara, Promod en Calzedonia. Lekker eten doe je bij Polpo, onderdeel van de befaamde Kogo restaurantketen.

Praag_Quadrio_K_on_Sun.jpg

David Cerny Ė K on sun
Op het plein achter het gebouw in de Vladislavova straat staat een groot draaiend sculptuur van de Tsjechische kunstenaar David Cerny dat K voorstelt (K = Kafka). De werken van Cerny zijn vaak controversieel maar altijd inspirerend. Het kunstwerk K, 11 meter hoog en 30 ton bewegend roestvrij staal, is opgebouwd uit schijven die tegen elkaar indraaien. Wanneer ze in de goede positie ten opzichte van elkaar staan tonen zij het gezicht van Kafka.
Het hoofd draait van 08.00 tot 21.00 op het hele uur.† De voorstelling duurt 15 minuten.

Quadrio winkelcentrum: het gebouw
Quadrio is een multifunctioneel centrum en bestaat uit zes gebouwen. Het staat aangeleund tegen My Narodni Tesco, warenhuis en supermarkt. Narodni trida metrostation ligt onder het gebouw. Het complex bestaat uit vier winkelverdiepingen, twee ondergronds en twee bovengronds. De hogere verdiepingen bevatten kantoren en appartementen. Vooral de kantoren zijn zeer geliefd omdat het postadres Praag 1 is. Het hebben van een adres in Praag 1 betekent dat je tot een select gezelschap behoort (net zoals het hebben van een postadres in Amsterdam, hoger staat aangeschreven dan een in Eindhoven of Apeldoorn of Amersfoort).

Bereikbaarheid en locatie
Het Quadrio winkelcentrum ligt heel centraal vlakbij het winkelgebied van het Wenceslasplein en de na Prikope winkelstraat en naast het My warenhuis.

Adres: Quadrio winkelcentrum, Spalena straat 22, Praag

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag 08.00-21.00 uur
Zondag 09.00-21.00 uur

Billa supermarkt
Maandag t/m zaterdag 07.00-21.00 uur
Zondag 08.00-21.00 uur

Openbaar vervoer: Metro station Mustek (lijn A en B), tramhalte Narodni trida tram 2, 9, 18, 22

Quadrio foodhall met een grote keuze aan trendy restaurants
Praag_Quadrio_praag_2.jpg

Praag_Quadrio_Prague.jpg

foto Marianne Crone

David Cerny - K on Sun

Ronddraaiend sculptuur van David Cerny - K on Sun, K staat voor Kafka. Het kunstwerk is 11 meter hoofg en weegt 30 ton en is gemaakt van soepel ronddraaiende schijven.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.