karelsbrug-praagpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

Winkelcentrum Eden: shoppen in de wijk Vrsovice

Winkelcentrum Eden is voor Praagse begrippen een klein winkelcentrum want er zijn maar 80 winkels. Heb je zin om te shoppen in Praag, maar dat wil je in alle rust doen. Niet samen met de drommen mensen die zich door de smalle straatjes van de Oude Stad wringen maar op je gemak en liefst met zo weinig mogelijk toeristen om je heen? En zoals iedereen weet: toeristen betekent toeristenprijzen. De redactie van Praag-Nu heeft een tip voor je: Winkelcentrum Eden in Praag 10, heel gemakkelijk met de tram te bereiken.

Praag_eden-praag.jpg

Winkelcentrum Eden: shoppen zonder toeristen
Winkelcentrum Eden ligt in Praag 10 in de wijk Vrsovice, op ongeveer 20 tram-minuten van het centrum. Je vindt in Eden veel bekende winkels zoals Marionnaud, H&M, Yves Rocher maar ook minder bekende die het shoppen interessanter maken. Loop even binnen bij Alvita Jewellery met een prachtige collectie ringen, armbanden en kettingen. Bij Blazek zul je zeker slagen wanneer je op zoek bent naar herenmode. Is je jas niet dik genoeg voor het koele lente- of herfstweer? Stap dan binnen bij Takko. De prijzen van de jassen doen je glimlachen. Niet genoeg tassen bij je om alle spulletjes mee naar huis te nemen. Kabelky heeft zeker een tas waar alles in past!

Winkelcentrum Eden: van shoppen krijg je honger 
De Food Court van Eden is een walhalla voor foodies. Biostyl is gespecialiseerd in vegan en glutenvrij. Zin in een calorievolle hap? KFC is het antwoord. Lekker Indiaas eten doe je bij Punjabi Food. Tenslotte, over twee verdiepingen verpreid vind je Tesco Extra, een van de vier supermarkten in Praag die 24/24 uur open zijn. Koop je hier een fles Becherovka, een kruidenbitter, dan weet je zeker dat je niet teveel betaalt. In de winkeltjes in de Oude Stad zijn de prijzen 'toeristenprijzen'.

Winkelcentrum Eden: klein voor Praagse begrippen
Ga shoppen met de locals! Winkelcentrum Eden is voor Praagse begrippen een klein winkelcentrum want er zijn maar 80 winkels. Winkelcentrum Palladium in het centrum van de Nieuwe Stad heeft 200 winkels en het Chodov winkelcentrum aan de rand van Praag heeft er zelfs 213.

Toch heeft winkelcentrum Eden veel te bieden: schoenen, kleding, elektronica, huishoudelijke artikelen, sportartikelen, boeken, thee, tabak, dierenbenodigdheden en speelgoed. En ook gratis parkeren voor klanten, gratis WiFi in het hele winkelcentrum, een postkantoor, een kinderhoek, een babykamer en geldautomaten. En verder een schoenmaker waar je ook sleutels kunt laten maken,een kapper, mobiel telefoonwinkels en een apotheek.

Bereikbaarheid en locatie
Eden Shopping Centre ligt in de wijk Vrsovice, tussen de Vrsovicka and U Slavie straat, vlakbij Slavia voetbalstadion.

Adres: Nakupni Centrum (winkelcentrum) Eden, U Slavie 1572, Praag

Openingstijden: 7 dagen per week van 09.00 – 21.00 uur
Tesco Extra on-stop 24/24

Tram: halte Slavia tram 2, 5, 6 ,7, 22

Foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.