praag-moldaupraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Palladium shopping mall: winkelen in een voormalige kazerne

Palladium shopping mall in Praag: 200 winkels en 32 restaurants en cafe's. Voeg daarbij een groot aanbod aan fashion-boetieks, een gigantische boekwinkel met 40.000 boeken en met Pasen en Kerstmis een Paas- en Kerstmarkt voor de deur, plus zeer ruime openingstijden. Wie kan hier 'nee' tegen zeggen? Palladium is het grootste winkelcentrum in het centrum van Praag en gelegen aan het eind van Na prikope, een gezellige winkelboulevard. Palladium is allles wat 'shopaholics' zich wensen: veel winkels en veel restaurants.

Praag_palladium-prague.jpg

Palladium shopping mall: altijd druk, altijd gezellig
Palladium shopping mall is vijf verdiepingen vol winkels: Hugo Boss, Lacoste, Gerry Weber, Armani Exchange en nog veel meer fashion, 22 health en beauty shops waaronder DM drogist, Clinique, Estee Lauder en ook Erotic City voor sex toys, DVD's en afrodisiaca. Bekende en minder bekende schoenwinkels Bata, Geox, Ecco en Crocodilino gespecialiseerd in kinderschoenen. Sport en vrijetijd met Adidas, Puma, Foot Locker, Alpine Pro, een bekend Tsjechisch bedrijf met als specialisatie sport, outdoor en ski zowel voor kinderen als volwassenen.

Praag_shopping_palladium_praag_3.jpg

Palladium Shopping mall: food court
De food court in het Palladium winkelcentrum is op de tweede verdieping, in feite de vijfde verdieping omdat er twee verdiepingen beneden straatniveau zijn. Heel handig is de directe roltrap die van straatniveau meteen naar de tweede verdieping gaat. Het leukste restaurant hier is Vytopna waar je bestelling per modeltrein naar je tafel wordt gebracht, helemaal computergestuurd. Het El Emir maakt traditionele gerechten uit de Libanese keuken. Uiteraard vind je hier ook KFC, Burger King en Pizza Hut. Ga naar Old Prague voor de traditionele Tsjechisch keuken en naar Kavarna Creperie voor de lekkerste pannenkoekjes en wafels. Van honger of dorst zul je niet omkomen want er zijn in de Palladium shopping mall 32 bars, cafe's en restaurants!

Praag_Palladium_winkelcentrum_praag.jpg

Palladium shopping mall: vroeger een kazerne
Palladium is niet alleen een winkelparadijs maar ook een mooi staaltje van barokke architectuur. Het gebouw was ooit een kazerne, maar raakte zeer verwaarloosd in post-communistische dagen. In 2007 opende het Palladium winkelcentrum en behield de oude, nu felroze, voorgevel. Met zoveel winkels is het geen wonder dat Palladium heel populair is. Je vind hier naast internationale ketens zoals Marks & Spencer, H&M, Estee Lauder ook een Albert supermarket (jazeker, gewoon onze Albert Heijn), restaurants en fast food ketens.

Praag_shopping_palladium_praag_5.jpg

Bereikbaarheid en locatie
Palladium shopping mall ligt heel centraal in Praag, in de wijk Nieuwe Stad en vlakbij na Prikope straat en het Wenceslasplein (alle twee aanbevolen om verder te shoppen). Deze wijk is het uitgaans- en winkelgebied van Praag. Tegenover Palladium ligt Kotva (namesti Republiky 8), een chique warenhuis. Palladium heeft twee ingangen een op het namesti Republiky, de andere in de na Porici straat.

Adres: Palladium shopping mall, Namesti Republiky 1, Praag
Open: 7 dagen per week 09.00 - 21.00 uur, Albert Supermarkt 07.00 – 22.00 uur.

Metro lijn B naarstation namesti Republiky of tram 6,8 of 26 ook naar de halte Namesti Republiky.

foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.