praag-winterpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praag

Shoppen zonder toeristen in Atrium Flora winkelcentrum

In winkelcentrum Atrium Flora in Praag ben je Tsjech met de Tsjechen zonder toeristen en souvenirwinkels. Wanneer je genoeg hebt van het geschuifel langs nog meer souvenirwinkels in de Oude Stad, neem dan een kijkje in Atrium Flora. Deze shopping mall met vier verdiepingen ligt pal boven het metrostation Flora in de wijk Vinohrady. De grootste attractie van shopping mall Fora is de IMAX 3D bioscoop.

Praag_flora-shopping-center.jpg


Atrium Flora winkelcentrum: van schoenen tot lingerie
Alles wat je nodig denkt te hebben om het leven te veraangenamen kun je hier kopen; van schoenen tot lingerie en van mobiele telefoons tot pluche beren. Eén van de 135 winkels heeft zeker iets van je gading. Ga vooral even binnen bij de Bata op de tweede verdieping. Deze van oorsprong Tsjechische winkelketen heeft hier véél meer keus dan in enige andere schoenenwinkel. Liever Ecco schoenen? Die vind je op de derde verdieping.  Op de vierde verdieping zit een piepklein winkeltje waar je kleding kunt laten vermaken.

Atrium Flora winkelcentrum: foodcourt
Klaar met shoppen? De Food Court op de vierde verdieping is gemaakt voor lekkerbekken. Thai spice voor de Aziatische trek, Costa Coffee voor een kopje puur Arabica en Pizzeria Detaillo om je even in Italie te wanen. Trek in kip of een hamburger? KFC en McDonald's vind je ook op de bovenste verdieping. Beneden is een Albert supermarkt. Wanneer je denkt bepaalde artikelen eerder te hebben gezien, dan klopt dat. Want Albert maakt deel uit van het Ahold concern, dus gewoon Albert Heijn. Ga even langs bij Leonidas voor een doos Belgische bonbons. Lekker als ongezond tussendoortje.

Bereikbaarheid en locatie
Het Atrium Flora winkelcentrum ligt in de wijk Vinohrady en is makkelijk te bereiken met de metro. Vynohrady ligt ten oosten van de wijk Nove Mesto. Het is een chique wijk met mooie laat negentiende-eeuwse huizen. Een wandeling door deze buurt is een aanrader.

Adres: Flora Atrium, Vinohradska 151, Praag

Openingstijden:
7 dagen per week is de shopping mall open van van 08.00 – 24.00 uur
Albert supermarkt van 07.00 - 24.00 uur
Winkels: maandag 09.00-21.00 uur, zondag 10.00-21.00 uur

Openbaar vervoer: Metro lijn A station Flora

foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.