praag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-moldaupraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Shopping malls in de buitenwijken van Praag

Toeristen shoppen in Praag in de kronkelige straatjes in de oude stad, De inwoners van Praag gaan zelf meestal naar de grote winkelcentra in de buitenwijken. Hier is het rustig shoppen. De zeer redelijke prijzen zijn een prettige bijkomstigheid. Het is redelijk goed gesteld met de Tsjechische kroon, 100 CZK is ongeveer 4 Euro.  Daarbij komt dat het gemiddelde Tsjechische salaris lager is dan in ons land, hetgeen zich weerspiegelt in het prijsniveau. Shoppen in Praag is dan ook een aangename bezigheid.

Praag_arkady-pancrac.JPG Shopping Malls in Praag
Praag telt meer dan 30 shopping malls! De 3,1 miljoen inwoners gaan gelukkig niet allemaal tegelijk shoppen en vooral de winkelcentra in de buitenwijken zijn niet overvol. Palladium, in het centrum, en Novy Smichov, vlakbij het centrum zijn wel altijd druk, maar ook heel gezellig. Als je van shoppen houdt, is Praag dé stad voor je. Het is onmogelijk om ze allemaal te bezoeken tijdens je city trip, hier is een selectie.

Atrium Flora Vinohradská 151. Openingstijden weekdagen 09.00 – 22.00 uur, Zat 10.00 – 00.00 uur, Zon 10.00 – 23.00 uur.
Metro A station Flora
* Flora is een van de grotere winkelcentra in Praag. Met 120 winkels voelt het kleinschalig aan en dat maakt het shoppen extra plezierig. Op de bovenste verdieping is de Food Court, Cinema City multiplex theater en IMAX. Je loopt het winkelcentrum binnen vanaf metrostation Flora (lijn A).

Novy Smichov, Plzenska 8, open 09.00- 21.00 uur, 7 dagen per week.
Metro B station Andel 
* Novy Smichov is shoppen in stijl. Drie verdiepingen met 150 winkels. De Tesco supermarkt heeft op de begane grond alles wat met eten te maken heeft en op de eerste verdieping is de non-food afdeling, giga groot! Tesco is open van 07.00 tot 24.00 uur. Naast Tesco ligt de Datart electronica-winkel.

Westfield Codovopeningstijden 09.00-21.00 uur.
Metro lijn C, station Chodov
* Chodov is een van de grotere winkelcentra in Praag. De 213 winkels, 10 restaurants en 8 cafe's liggen verspreid over 4 verdiepingen. Dankzij de ruime openingstijden is het altijd betrekkelijk rustig winkelen in deze shopping mall. Vrijwel alle soorten winkels zijn vertegenwoordigd: fashion, parfum- en make-upboetieks, bloemenwinkels, boekhandels, juweliers, elektronica, sportartikelen, stomerijen, schoenreparatieservices en meer.

Winkelcentrum Eden, U Slavie 1572, open: dagelijks 09.00 - 21.00 uur.
Tram: halte Slavia tram 2, 5, 6 ,7, 22
* Met 'slechts' 80 winkels op 4 verdiepingen is winkelcentrum Eden klein voor Praag. Toch vind je hier alles wat je nodig (en niet nodig) hebt: mode, electronica, sportartikelen, huishoudelijke artikelen, speelgoed. Gratis WiFi in het hele winkelcentrum. De Tesco Extra supermarkt is enorm groot en 24/24 uur open. De food court is een feest voor de smaakpapillen. Of je nou kiest voor 'gewoon Tsjechisch', Indiaas, of KFC het is allemaal even lekker.

Metropole Zlicin
Revnická 1, open dagelijks 10.00 – 21.00 uur.
Metro B station Zlicin
* Giga groot, goed voor dagen achtereen shoppen. Ook gamezone, bowling en een speciale kinderstad voor de kids.  Zlicin iseen fashion en entertainment center bij het laatste metrostation aan lijn B. Behalve Bontonland (DVDs, CD's), Blazek (damesmode), Bata (schoenen), Bushman (mode) en 121 andere winkels vind je hier ook een Cinema City multilex thetater en een Albert Hypermarkt (open 07.00-22.00 uur). Best Bowling is iedere dag open van 11.00-24.00 uur. Koffie drink je bij Starbucks, fast food bij McDonalds en KFC.

Europark, Nakupni 3, open 7 dagen per week van 09.00-17.00 uur.
metrolijn A station Depot Hosivar dan bus 163 of the Europark gratis shuttle bus
* Europark heeft een overvloed aan winkels, waaronder mode, accessoires en schoenenwinkels, winkels met baby- en kinderkleding, dierenwinkels, boekwinkels, cosmetica- en parfumwinkels. ook internationale ketens zijn goed vertegenwoordigd: H & M, Wrangler, Lee en Marionnaud, maar ook Kara Trutnov, een boetiek niet alleen gespecialiseerd in handtassen, maar ook in trendy dames- en herenmode. Als je schoenen zoekt, ga dan naar Humanic. Zij hebben beslist die schoenen die je al eeuwen zoekt. Is quilten je hobby? Scanquilt heeft alles op dit gebied waar je van droomt. Pirateneiland is voor kinderen van 3 tot 10 jaar: volop speelgelegenheid, kinderbioscoop, een klimmuur, interactieve spelletjes en een hoek vol speelgoed voor de allerkleinsten.

Arkady Pankrac, Na Pankraci 86, open 7 dagen per week van 09.00 19.00 uur.
Metro lijn C station Pankrac
* Arkady Pankras ligt in de woonwijk Pankrac en is een perfecte plaats om te shoppen zonder toeristen. Met 125 winkels is het een van de grotere winkelcentra van Praag. Je vindt hier modewinkels, boetieks met parfums en sieraden, bloemenwinkels, boekwinkels, elektronica- en sportwinkels en veel mobiele telefonie. Internationale merken zijn goed vertegenwoordigd; Calvin Klein, Esprit, Mango, Pierre Cardin en nog veel meer. De horeca in Arkady Pankrac is van alles wat: fast food, koffiehoekjes en restaurants. Koffieliefhebbers gaan naar Segafredo voor de beste Italiaanse koffie en Gelati Eis Caffé is voor liefhebbers van echt Italiaans ijs. En ook al heb je niets nodig, loop ook even binnen bij de Interspar hypermarkt, zo gigantisch groot dat je niet weet waar te beginnen. Op de bovenste verdieping zit het kwallenhuis met 38 aquariums met 10.000 kwallen.

Praag_arkady_pancrac.jpg

Vinohradsky Pavilion, Vinohradska 50, open maandag t/m vrijdag 10.00 – 19.30 uur, zaterdag tot 18.00 uur, zondag gesloten.
Tram 7
* In 1994 was Vinohradsky Pavilion het eerste winkelcentrum in Praag dat na de Fluwelen Revolutie opende. Het winkelaanbod bestond uit exclusieve designermerken zoals Sergio Tacchini, Tommy Hilfiger en la Perla. Misschien was het wat voorbarig omdat Praag nog niet klaar was om het kapitalisme te omarmen. De belangrijkste reden waarom er klanten kwamen was voor de Albert supermarkt. Een voor een sloten de vijfentwintig winkels. Tenslotte was alleen de supermarkt nog open. Na een grondige renovatie in 2013, vestigden zich hier meubel- en exclusieve design winkels zoals Stockist en Modernista. Vinohradsky Pavilion is zeker een bezoek waard als je van fin de siecle-architectuur houdt. Dit terracottakleurige winkelcentrum bevindt zich in de voormalige Vinohradsky-markthal en heeft prachtige art nouveau details.

Op deze manier kan shoppen in Praag een goede dagbesteding zijn tijdens een stedentrip naar Praag. 

Foto's Marianne Crone

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.