praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterkarelsbrug-praag

Myslbek winkelcentrum met opvallende architectuur

Myslbek winkelcentrum in Praag is een klein shoppingparadijs voor shopaholics. Het is een gezellige shopping mall met veel fashion maar waar je ook gezellig en lekker kunt eten. Wanneer je 'Nakupni Galeri' op de gevel ziet staan, weet je dat je goed zit, want dit is het Tsjechische woord voor winkelcentrum.

Praag_myslbek_winkelcentrum_praa.jpg

Myslbek Shopping Gallery is een juweeltje midden in het centrum van Praag. Met een twintigtal winkels is een middagje shoppen heel overzichtelijk. Dit markante gebouw, gebouwd in 1996 en bijna geheel van glas, was een van de eerste shopping malls in Praag. Toch misstaat dit moderne gebouw niet in Na prikope, een winkelstraat die bijna geheel uit barokke paleizen bestaat. Myslbek is hoogstens curieus. Dit winkelcentrum is vernoemd naar de beeldhouwer Josef Václav Myslbek, die bekend werd door zijn ruiterstandbeeld van de Heilige Václav, of Wenceslas, op het Wenceslasplein.

Myslbek winkelcentrum: de winkels
In Myslbek winkelcentrum vind je bekende ketens zoals H&M, Intersport, DM drogist, Calvin Klein om er een paar te noemen. Laat je nagels vezorgen bij Les Ongles en voor iets meer excentriek ga je naar Karl Lagerfeld. T.M. Lewin is perfect voor herenoverhemden en damesblouses. Neem een Tsjechisch souvenir mee uit de Pilsner Urquell Shop, sokken, een rugzakje of gewoon flesjes bier. Gant combineert Amerikaanse vrijetijdskleding met Europese elegantie, mode voor hem en haar en de kinderen.

Myslbek winkelcentrum: de restaurants
Honger gekregen van het shoppen? UGO Salaterie, gespecialiseerd in gezonde shakes, vers vruchtensap of een groente- of fruitsalade. Voor Italiaans eten ga je naar Vapiano met pizza's, verse pasta, risotto en salades. Heel handig: ook een kindermenu.

Praag_myslbek_winkelcentrum_praag_glass_installation.jpg

Myslbek architectuur
De architectuur van Myslbek is uniek. De winkelpassage loopt door het Myslbek kantoorgebouw, dat aan de Na Příkope straat een enorme glazen gevel heeft. Deze passage vormt de doorgang tussen de nieuwe en de oude stad en verbindt de altijd drukke Na Příkope straat met het veel rustigere Ovocný Trh. Het Myslbek-gebouw opende in 1996 en is vernoemd naar de Tsjechische beeldhouwer Josef Václav Myslbek (1848-1922).

Aan de ingang aan de Na Příkopě-straat zijn twee enorme schuifdeuren die symbool staan voor de scheiding tussen de oude en de nieuwe stad. Elke ochtend gaan ze open en elke avond worden ze gesloten.

Het Myslbek winkelcentrum heeft een cirkelvormige centrale ruimte met winkels en restaurants. Opvallend is de glazen installatie aan het plafond, een handgeblazen kunstwerk dat een draaikolk voorstelt.

Praag_myslbek_winkelcentrum_shops.jpg

Deur met hoofden
Aan de ingang aan Ovocný Trh is een deur die toegang geeft tot de technische ruimtes. Op deze deur zijn sculpturen van een groot aantal hoofden ontworpen door de Tsjechische beeldhouwer Karel Nepraš (1932-2002). De hoofden kijken naar alle kanten en symboliseren het winkelend publiek.

Praag_myslbek_toegannsdeur.jpg

Praag_myslbek_deur_met_hoofden.jpg

Bereikbaarheid en locatie
Myslbek winkelcentrum is in het centrum van de wijk Nove Mesto in Praag, aan de drukke winkelstraat na Prikope en vlakbij het Wenceslasplein. Er zijn twee ingangen: Na Prikope 19-21 en Ovocny thr 8.

Adres: Myslbek winkelcentrum, na Prikope 19 - 21, Ovocny trh 8, Praag
Metrostations: Mustek (lijn A en B) en namesti Republiky (lijn B)
Tram 3, 5,6 9,14 en 24 haltes Wenceslasplein, Jindrisska en namesti Republiky

Openingstijden: maandag t/m zaterdag 9.00 - 20.00 uur, zondag 10.00 – 19.00 uur.

Andere winkelcentra in de Na Prikope straat:
Cerna Ruze
Slovansky Dum
Koruna winkelpassage

Foto's Marianne Crone

Praag_myslbek_hoofden.jpg

Praag_myslbek_winkelcentrum_ugova.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.