praag-moldaukarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

Winkelen in Cerna Ruze

Winkelen in Cerna Ruze is shoppen in een van de vele chique winkelpassages in Praag. Koop hier kristallen glazen, leren jasjes of Pierre Cardin tassen. Lekker centraal gelegen vlakbij het Wenceslasplein. Cernį Ruze, de Zwarte Roos, is een van de oudste winkelpassages in Praag. Pragenaars komen hier al sinds het begin van de vorige eeuw om te kijken en te kopen. Gevestigd in een fraai-ogend barok paleis, waarvan alleen de voorgevel nog origineel is, behoort Cerna Ruze tot een van de mooiste winkelcentra van Praag.

Winkelen in Cerna Ruze
Cerna Ruze is niet het enige winkelcentrum in het centrum van Praag, maar wel een van de grotere. Het bestaat uit twee gebouwen met elkaar verbonden door een winkelpassasge: een mooi voorbeeld van interbellum architectuur. Met winkels op drie verdiepingen is Cerna Ruze winkelcentrum een goede mix van dure en minder dure winkels, zowel internationale ketens als Tsjechische winkels en boetieks.

Praag_cerna-ruze-winkelcentrum

Leuke winkels in Cerna Ruze
Pierre Cardin, Valentino en Guy Laroche stellen nooit teleur. Ben je op zoek naar trendy schoenen? Bij Roberto Cavalli vind je zeker iets dat je mooi vindt. La Belle Boutique Prague voor vintage fashion, Bernardt Made to Measure voor maatpakken voor heren en haute couture voor dames.

Op de eerste verdieping is Trendy Hair Salon, een dameskapsalon, heren gaan naar Thomas's Barber Shop op de begane grond. Leuke cadeautjes vind je bij Phoenix Amber, handgemaakte sieraden met barnsteen. Bij Craftholic Japans koop je pluche knuffels en originele hebbedingetjes voor het interieur. Fox Toys verkoopt schaalmodellen van auto's, motorfietsen, vliegtuigen, tanks en andere transportmiddelen.

Neem zeker even een kijkje bij Moser kristalwinkel. De collectie is een en al pracht en schitter en varieert van wijnglazen tot fruitschalen, alles van loodvrij kristel. Loop zeker even binnen al is het alleen maar om het prachtige interieur van de winkel te bewonderen, want de Moserwinkel lijkt wel een miniatuurmuseum met prachtige glas-in-lood ramen en antiek meubilair.

Iets eten in Cerna Ruze
Iets eten in Cerna Ruze is geen probleem, op alle verdiepingen vind je restaurants en koffiebars. Tasting 365 is gespecialiseerd in Vietnamese, Japanse en mediterrane gerechten. Wang Dong Sheng serveert smakkelijk Chinese maaltijden en R&R Coffee is perfect voor koffie met gebak.

Escape rooms Prague 
Speel 'communistisch Tsjechoslowakije' in Escape Rooms Prague, op de bovenste verdieping van Cerna Ruze. Je bent net gearresteerd tijdens straatprotesten en de KGB brengt je in detentie en je wacht een onplezierig verhoor. Je cel is slecht bewaakt en je kunt ontsnappen. Je moet je haasten om naar je vriend Vaclav Havel te gaan om de revolutie voor te bereiden. De staatspolitie dwarsboomt je plannen. Kun jij jezelf redden en het hele land bevrijden? Je kunt in de escape room nog drie andere games spelen. 

Bereikbaarheid en locatie
Winkelen in Cerna Ruze is makkelijk want deze shopping mall ligt midden in het centrum van Praag aan na Prikope, de belangrijkste winkelstraat in Praag. Ook het Wenceslasplein is vlakbij.

Adres: Cerna Ruze Pasaz, na prikope 12, Praag
Openingstijden: 7 dagen per week van 08.00-22.00 uur.

Metro lijn A en B station Mustek, tram 6, 8, 15, 26 halte namesti Republiky

foto's Marianne Crone

Praag_cerna-ruze-shopping-centrum    

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechiė. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.