karelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Koruna winkelpassage: shoppen in Art Nouveau en MesopotamiŽ

Shoppen in Koruna winkelpassage is shoppen in een van de mooiste passages van Praag. Daarna Libanees eten bij El Emir of gewoon een pizzaatje bij Coloseum. Koruna is geen grote shopping mall en heeft slechts een handjevol winkels waaronder wel de grootste muziekwinkel van Praag: Bontonland met CD's, DVD's and games. De ingang tot de passage is aangegeven met een kroon waaronder 'shops & restaurants'. Wanneer je niet weet dat hier een winkelpassage is, loop je er makkelijk voorbij.

Praag_koruna-passage.jpg

Shoppen in Koruna winkelpassage
In de Koruna winkel passage zitten exclusieve winkels.

*†Bijouterie: een kleurrijk winkeltje dat helemaal vol hangt met kettinkjes, armbanden, oorbellen, hangers, ringen en nog veel meer.

* Office Shoes: schoenen van alle bekende merken Birkenstock, Blink, Bronx, Converse, Geox, Helly Hansen, Hunter, Inuovo, Lacoste, Lauren, Lumberjack, Polo Ralph Lauren, Rider, Skechers, Timberland, Tommy Hilfiger, UGG.

* VaNa 1: allerlei fashion artikelen van schoenen tot jeans en tassen.

* La Borsa: Italiaanse kwaliteit tassen in alle maten, kleuren en prijzen.

* Bontonland Megastore: grootste muziekwinkel in Praag met LP's en CD's. Alle genres muziek zijn vertegenwoordigd van pop tot klassiek. Ook kun je hier Sony playstation games uitproberen.

* Pizza Coloseum & Colonial shop: Perfecte winkel voor alles wat Italiaans is, kaas, pasta, salami, jam uit Sicilie. Al deze producten komen uit Italie en worden ook gebruikt voor de pizza's die je in het restuarant kunt eten.

Praag_koruna_passage_2.jpg


Koruna winkelpassage: het gebouw
Op de hoek van het Wenceslasplein en de Na Prikope straat vind je het Koruna gebouw, met een van de vele passages van Praag. Dit weelderige gebouw uit het begin van de twintigste eeuw huisvest winkels en kantoren.

De Babylonische motieven laten goed zien hoe de negentiende-eeuwse fascinatie voor de Orient doorwerkte in de kunst. De blootlegging van de resten van het oude Babylon in 1899 kreeg veel publiciteit en inspireerde menig kunstenaar.
Kijk ook even omhoog naar de prachtige glazen koepel. Wanneer je van pracht en praal uit de Orient wil genieten, strijk dan neer op het terrasje van El Emir. Nog beter is het om 's avonds terug te komen en kennis te maken met de Libanese keuken.

Als je weer buiten bent, steek dan het Wenceslasplein over om de toren van het Koruna gebouw te bewonderen; een robuste vierkante toren getooid met een ronde kroon. Vlak onder deze kroon sieren drie Art Nouveau figuren de gevel. Let op de babylonische haardracht en kleding. De middelste figuur slaat zijn armen om de twee anderen die ieder een zwaard in de hand hebben.

Praag_koruna_passage_3.jpg

Bereikbaarheid en locatie
Shoppen in Koruna winkel passage is heel eenvoudig omdat deze winkelgalerij midden in het centrum van Praag is en Wenceslasplein verbindt met na Prikope, de drukste winkelstraat in de stad.

Adres: Koruna, Wenceslasplein 1, Praag
Metro lijn a en B, station Mustek. Tram 3, 9, 14, 24 halte Wenceslasplein†

Praag_koruna_passage_1.jpg
Foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.