praag-moldaupraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Van iPad tot Starbucks in winkelcentrum Chodov

In het Westfield Chodov winkelcentrum in Praag vind je alles wat je nodig hebt en nog veel meer wat je niet nodig hebt, maar wel leuk om te hebben: van badeendjes tot complete woninginrichting, van iPad tot sexy lingerie. Even bijkomen van het shoppen gaat uitstekend in een van de tien restaurants of acht cafe's. Westfield Chodov is een van die shopping malls waar je uren kunt dwalen langs winkels, de ene nog mooier dan de andere. Of je nu op zoek bent naar Tsjechische specialiteiten, een fleurig T-shirt of een houten speelgoedtrein, je vindt het in het Chodov winkelcentrum. 

Praag_chodov-winkelcentrum.jpg Westfield Chodov winkelcentrum: de winkels
Westfield Chodov winkelcentrum telt bijna 272 winkels. Wanneer je heel fanatiek bent, wip je even binnen bij alle 273. (Chodov spreek uit: godof. De lettercombinatie ch klinkt als een west Nederlandse g.)   De winkels zijn allemaal even mooi en verleidelijk. Veel grote namen zijn vertegenwoordigd – Douglas, Sephora, Zara, H&M, Esprit, Sony, Vodafone, Humanic, O'Neill, Marks & Spencer en nog zo'n tweehonderd andere winkels. Helemaal beneden zit de supermarkt Albert, zo gigantisch dat het in feite een hypermarkt is. Komen sommige produkten je bekend voor? Dat klopt want Albert is onderdeel van Ahold en dus gewoon onze Albert Heijn.

Praag_chodov-shopping-mall.jpgWestfield Chodov winkelcentrum: de restaurants
Van shoppen krijg je honger. Geen probleem, strijk even neer in een van de 42 restaurants en cafe's. Zin in een Big Mac? McDonald's is al om half acht open en sluit pas om tien uur 's avonds. Trek in een verfrissend biertje? Potrafena Husa restaurant schenkt Staropramen. Het sushi menu in restaurant Kobe is goed betaalbaar en streelt de tong. Costa Coffee en Starbucks staan garant voor pittige koffie en hebben brownies voor de zoete trek.

Westfield Chodov winkelcentrum: het kinderhoekje
Het kinderhoekje, detský koutek, is voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Moeders kunnen gaan winkelen terwijl er op de kleintjes wordt gepast. Er zijn trapauto's om in rond te rijden, een kinderbioscoop, een glijbaan en heel veel speelgoed.

Bereikbaarheid en locatie
Het Westfield Chodov winkelcentrum ligt in het zuiden van Praag, vlak naast het metro station Chodov. De Metro brengt je in twintig minuten van het centrum naar de shopping mall. Als je met de auto komt, is dat geen probleem. Zelfs op drukke dagen is er voldoende parkeerplaats. Gratis parkeren voor de eerste drie uur.

Adres: Westfield Chodov  (winkelcentrum Chodov), Roztylská 2321/19, Praag 4

Openingstijden
Westfield Chodov winkelcentrum is 7 dagen open.
Albert hypermarkt van 07.00 – 22.00 uur
Winkels van 09.00 – 21.00 uur
Restaurants, fast food en cafe's van 10.00 – 22.00 uur.

Bereikbaarheid
Metro lijn C station Chodov
foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.