praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterkarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Augustus weer in Praag

Augustus is de laatste warme maand in Praag, met een gemiddelde temperatuur van 19║C. Er valt minder regen dan in juli, maar nog altijd zo'n 60 mm. Metáacht dagenáregen heb je veel kans op een droge dag.

Het kwik schommelt in augustus tussen de 12║C en 23║C en is soms hoger. Het voelt vaak knap warm in de stad. Overal zijn terrasjes die vol zitten van 's morgens vroeg tot laat in de avond. Een plotseling opkomende onweersbui kan gepaard gaan met felle regen en is geen uitzondering. De dagen zijn lang. Op 1 augustus komt de zon op om 05.32 en gaat onder om 20.45. Aan de einde van de maand is dit om 06.16 en 19.48. Zes tot acht uur zonneschijn per dag is vrij normaal.

Augustus is hoog-seizoen en dat is te zien aan het aantal toeristen dat door de stad flaneert en aan de prijzen van accommodatie. Dit is een uitstekende maand om er met de fiets er op uit te trekken en langs de Moldau te fietsen. Als dat een beetje te energiek is, dan is een rustig bootttochtje over de rivier een goed alternatief. Wanneer het te warm wordt, is het uitstekend toeven in een van de parken zoals Letna, Petrin heuvel, Stromovka of Divoka Sarka waar het onder het gebladerte heerlijk koel is.

Stadstrand

Lekker afkoelen en zwemmen in de Moldau. Daarna zonnen of als je actief bezig wil zijn voeg je je bij het volleyball of beach voetbal team.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.