praag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winterpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Praag zien met stadswandeling en fietstour

Wil je veel van Praag zien in een korte tijd zonder alles zelf uit te moeten zoeken? Kies dan een fietstour door hartje Praag, een bierproeven onder begeleiding van een gids of ga op een self-guided citywalk met duidelijke loopaanwijzigingen en veel interessante beschrijvingen.

Self-guided stadswandelingen† met duidelijke loopaanwijzigingen

Deze self-guided city walks bestel je als digitale pdf uitgave of als papieren gidsje om mee te nemen tijdens je wandeling.

Praag_joods_museum__(3).JPG

1. Wandeling Joodse wijk Praag
Deze wandeling neemt je mee langs bezienswaardigheden in Josefov, de Joodse wijk van Praag: de Oud-nieuw synagoge, het Joodse raadhuis en de oude Joodse begraafplaats. Je komt ook op het Oudestadsplein, het hart van Praag en op het Republiky plein met het Obecni Dum, het gemeenschapshuis, het mooiste Art Nouveau gebouw in Praag.
Bestel hier

2. Wandeling Koninklijke Route
Dit was de route die de koningen van Bohemen volgden op weg naar hun kroning in de St-Vituskathedraal. De wandeling volgt deze historische route en leid je langs de oudste en mooiste gebouwen van Praag. Dit is de perfecte wandeling om heel veel toeristische hoogtepunten te zien zoals de Astronomische Klok, de Karelsbrug, de St-Nicolaaskerk en de St-Vituskathedraal. De route gaat door een doolhof van straatjes in de Oude Stad, met veel leuke winkeltjes en horeca.
Bestel hier

Praag_astronomische_klok_praag_2.JPG

3. Ontdek Praag op de fiets
Je gids neemt je mee op een fietstour langs de highlights en de mooiste plekjes in de Oude Stad, de Nieuwe Stad, de Joodse wijk en de Kleine Zijde. Tijdens de fietstour door Praag is er volop gelegenheid om de mooiste foto's te nemen.
Boek hier

4. Bierproeverij
Met een Nederlandstalige gids ga je op stap door Praag. Je maakt een wandeling door de Oude Stad die eindigt in drie biertuinen waar je verschillende† biertjes proeft. Ten slotte ga je naar het biermuseum waar je alles te weten komt over bier. Deze tour is een absolute must voor bierliefhebbers om kennis te maken met de Tsjechische biercultuur!
Boek hier

Volgend artikel: Self-guided wandeling van het Wenceslasplein naar de Karelsbrug
Vorig artikel: Self-guided stadstour met de tram 22

Praag_baja-bikes-fiets-tour.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.