praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praag

Stadswandeling Praag met gids: perfect tijdens een korte verblijf

Stadswandeling in Praag met een gids is dť manier om Praag op een relaxte manier te beleven. Natuurlijk kun je zelf de stad ontdekken maar wanneer je slechts een paar dagen in Praag bent, is het handig en tijdbesparend om op stap te gaan met een gids. Je verliest geen kostbare tijd aan het uitzoeken welke route te lopen en welke hoogtepunten te zien. †

Praag_karelsbrug_zomer_1.jpg

Stadswandeling met BajaBikes
Wandelen met BajaBikes heeft alleen maar voordelen. Je gaat op stap met een Nederlands of Engelssprekende gids die Praag kent als geen ander en je bekende en onbekende plekken in de stad laat zien.

Boek je stadswandeling hier

Ga mee met een of meerdere van de 5 wandeltours

Stadswandeling 1: Praag rondleiding (Nederlandse gids)
Dit is de perfecte wandeling om de belangrijkste hoogtepunten van Praag te zien in drie uur. Natuurlijk wandel je niet aan een stuk door. Er is ook tijd om uit te rusten en foto's te nemen. Hoogtepunten van deze wandeltour zijn het Oude Stadsplein, astronomische klok, de Karelsbrug en de Burcht van Praag, de attracties die je gezien moet hebben! Verder wandel je door de Joodse wijk en je loopt over het Wenceslasplein. Ingegrepen is een bezoekje aan een typisch Praagse kavarna voor een kopje koffie met gebak.

Stadswandeling 2: Wijnproeverij (Engelse gids)
Na een wandeling door de smalle straatjes van de oude stad, het historisch centrum van Praag, strijk je neer in een vinoteka, een Tsjechisch wijnlokaal voor een wijnproeverij geserveerd met lekkere hapjes.

Wandeling 3: Bierproeverij (Nederlands gids)
Praag en bier gaan hand in hand. Het is geen geheim dat Tsjechen het beste bier brouwen. De wandeltour begint met het verkennen van de smalle staten en steegjes in de Oude Stad. Je gaat bier proeven in verschillende bierlokalen, en ze smaken allemaal anders! Zes gratis biertjes zijn inclusief. Ook ga je naar een microbrouwerij en het biermuseum waar je alles te weten komt over de biercultuur in TsjechiŽ.

Praag_letna_biertuin_praag.jpg

Wandeling 4: Zomerse biergarten tour (Nederlandse gids)
Deze tour is beschikbaar van mei tot en met augustus omdat je naar twee biertuinen in de open lucht gaat. Ze liggen niet in het centrum en een openbaar vervoerkaartje is inbegrepen. Ook deze wandeling begint met een rondleiding door de Oude Stad. De tour eindigt in het biermuseum gevestigd in een dertiende-eeuwse kelder met prachtige bakstenen gewelven. Inbegrepen zijn zes Tsjechische biertjes.

Stadswandeling 5: Praag zomer wandeltour (Nederlandse gids)
Deze stadswandeling is beschikbaar van mei tot en met september. Onder begeleiding van een nederlandstalige gids ontdek je de toeristische hoogtepunten van Praag: de Karelsbrug, het Oudestadsplein en de astronomische klok, en de Joodse wijk. De wandeling duurt 2 uur en onderweg is volop gelegenheid om foto's te maken.

Baja Bikes wandeltours: handige informatie

1. Meeting point: Michalska 1, in de wijk Stare Mesto (dus heel centraal)
2. Reserveren is verplicht. Wijzigingen en anuleringen zijn gratis
3. Betaling ter plaatse contant in euro's of kronen
4. Bij regen krijg je een poncho of je kunt annuleren of naar een andere dag verzetten
5. Minimum aantal deelnemers is twee. Bij grotere groepen gaan twee gidsen mee.

foto's Marianne Crone

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.