praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praag

Stadswandeling in Praag: op zoek naar spoken

Wanneer de duisternis valt, ontwaken de spoken. De schaarsverlichte, kronkelige straatjes in de oude binnenstad van Praag zijn na zonsondergang het domein van de geesten en verschijningen. De stad is vol magische verhalen en mythes over spoken, verschijningen en geesten. Loop je wel alleen door de steegjes of zweeft er een spook of zie je een verschijning? Ben je bang om achtervolgd te worden, maar wil je toch het mysterieuze Praag ontdekken, ga dan mee op de 'Spoken en Legendes Wandeltour'! Je gids leidt je door de oude binnenstad van Praag en zorgt ervoor dat je weer heelhuids thuis komt.

Stadswandeling: Spoken en Legendes
De wandeltour duurt 1,5 uur. Trek makkelijke schoenen aan, want de straten in het oude centrum van Praag zijn geplaveid met kinderhoofdjes. Het trefpunt is bij het standbeeld van Karel IV op Krizovnicke namesti, een klein plein naast de Karelsbrug. De gids spreekt Engels of Duits.

TIP; Boek deze tour van tevoren online, dan ben je verzekerd van een plaatsje!†

Boek de spoken en legendes wandeltour

Praag_stadswandeling_spoken.jpg

Het verdronken dienstmeisje
Midden in de Karlova straat staat het huis U zlatne studne 'huis bij de gouden waterput'. Het verhaal ging dat de waterput op de binnenplaats van dit huis kostbare schatten bevatte. Lubormira, het dienstmeisje, kon op een nacht haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en ging een kijkje nemen, boog te ver voorover, viel en verdronk. Toen de huiseigenaar, in opdracht van het gemeentebestuur, de waterput ruimde, wrikte een steen zich los. Tot ieders verbazing stroomde er honderdduizenden gouden munten uit de put waardoor de eigenaar zeer rijk werd. De verdronken meid was echter minder gelukkig. Sindsdien brengt zij de nachten door dolend in de omgeving van het huis, haar haar druipend van het water en† klappertandend van de kou. Wanneer een oorpronkelijke munt uit de waterput geofferd wordt tesamen met een gebed, alleen dan kan haar ziel gered worden.

Stadswandeling met nog meer verhalen
Wanneer je deelneemt aan de stadswandeling 'Spoken en Legendes Wandeltour', hoor je nog veel meer verhalen, mythes en legendes. Je komt alles te weten over de elfen in de Burcht van Praag, het verhaal achter het skelet in de astronomische klok, de droeve geschiedenis van de vrouw zonder hoofd en misschien zie je wel het bloedige zwaard van de zwaardmannen...

Hotel bij de gouden waterput - Hotel Arus, u zlatne studne
Het huis bij de gouden waterput is nu Hotel Aurus. Ben je dapper genoeg om een nachtje in Praag te slapen met de mogelijkheid om een dolende ziel tegen te komen, boek dan een verblijf in dit boutique hotel, perfect gelegen in de Oude Stad vlakbij de Karelsbrug. Kijk hier voor de gunstigste prijs.

Praag_stadswandeling_spoken_2.jpg

Foto's Get Your Guide

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.