praag-moldaupraag-winterkarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Gratis stadswandeling door het Letna Park

De stadswandeling van Strossmayerovo namesti gaat via het Letna park naar de Koninklijke tuinen in Praag. De route is eenvoudig want eigenlijk is het alleen maar rechtdoor lopen. De weg kwijt raken zal dus niet lukken. Letna is een uitgestrekt park met fantastische vergezichten, schaduwrijke bomen en bontgekleurde bloemen. Tot 1989 werden de meimarsen en militaire parades hier gehouden. Nu is het park het domein van wandelaars, joggers en moeders met kinderwagens.

Gratis stadswandeling in Praag door het Letna park.

Praag_wandeling_letna_1.JPG
† † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † Uitzicht vanaf het Letna park over Praag

BEGIN: Strossmayerovo namesti
EINDE: Koninklijke tuinen
LENGTE: 3 kilometer

1. Tram 1, 6, 8, 12, 17, 25 en 26 brengen je naar de halte Strossmayerovo namesti. Houdt de kerk, Heilige Antonius van Padua, achter je. Loop rechtdoor de Milady Harkova straat in.

De Milade Horakove straat is een winkelstraat met van alles wat. Chique boetieks of merkkleding vind je hier niet wel gewone winkels voor gewone Tsjechen. De wandeling gaat slechts over een klein stukje van deze straat, maar loop gerust verder om de Praagse sfeer te proeven. Heb je genoeg 'Praag' opgesnoven dan stap je binnen bij Bhojan voor een Indiaase vegetarische maaltijd.

2. Neem de eerste straat links; Veverkova. Bij de T-kruising, ga je naar rechts. Je bent nu in Kostelni.

Praag_wandeling_letna_2.JPG
† † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † †Het voormalige EXPO 58 paviljoen

3. Loop rechtdoor. Sla de eerste straat linksaf Frantiska Krizka in. Schuin links voor je begint het Letna park. Loop rechtdoor over het wandelpad.

Aan je linkerhand zie je Restaurace EXPO 58, ooit het paviljoen van Tsjechoslowakije op de Expo in het jaar 1958, nu zetelt hier een reclamebureau.

4. Blijf van nu af aan rechtdoor lopen. Het geeft niet welk pad je kiest. Hoe meer naar links je loopt hoe dichter je bij de rand van Letna komt (Letna is eigenlijk een heuvel).

Vanaf Letna heb je een prachtig uitzicht over de Moldau en Praag. Even verderop kom je langs Letensky Zamek, een chic restaurant. De biertuin ernaast is veel minder chic en een van de beste plaatsen in Praag om even uit te rusten met een Pilsner Urquell met uitzicht.

5. Blijf rechtdoor lopen.

Je komt nu langs de plaats waar ooit het gigantische Stalin monument stond, slechts de sokkel resteert. Nu staat hier een gigantische metronoom die de tijd wegtikt.

Praag_wandeling_letna_3.JPG
† † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † † †Letna biertuin

6. Blijf rechtdoor lopen.

Hanavsky Pavilon is een restaurant waar je ook buiten op het terras koffie kunt drinken. Dit punt is geliefd bij fotografen in Praag omdat je van hier het best uitzicht hebt over de bruggen over de Moldau met in de verte de Karelsbrug.

6. Wanneer je aan het eind van Letna bent gekomen, ga je door de ingangs / uitgangspaaltjes van het park. Dan meteen links aanhouden. Je steekt over via de loopbrug over een diep onder je liggende straat. Je bent nu in het Chotkovy park.

Chotkovy park ligt aan de voet van de Koninklijke tuinen en is het oudste park in Praag. Het is aangelegd in Engelse stijl met meer dan 55 soorten bomen. Midden in het park staat een monument in de vorm van een grot gewijd aan Tsjechische dichter Julius Zeyer.

7. Blijf rechtdoor lopen tot je voor je de Belveder van de Koninklijke tuinen ziet. Houd dit gebouw aan je linkerhand, om de hoek op de Marianske hradby straat is de ingang tot de Koninklijke tuinen.

Praag_wandeling_letna_4.JPG
† † † † † † † † † † † † † † † † † † † Uitzicht over de bruggen van Praag vanaf Letna

Openbaar vervoer

Tram 22 heeft een halte op Marianske hradby straat

foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.