praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaukarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

Van het Wenceslasplein naar de Karelsbrug

Vrijwel iedereen die Praag bezoekt, loopt wel een keer van het Wenceslasplein naar de Karelsbrug.†Deze wandeling is eenvoudig te vinden, tenminste wanneer je de weg weet. Het is vrij gemakkelijk om enkele malen te verdwalen in het doolhof van straten en stegen die naar de Karelsbrug leiden. Met de stadswandeling Praag: 'Van het Wenceslasplein naar de Karelsbrug' is het onmogelijk om de weg kwijt te raken.

Twee bezienswaardigheden in Praag die iedere bezoeker gezien moet hebben zijn de Astronomische Klok en de Karelsbrug. Dit zijn de hoogtepunten van de citywalk 'Van het Wenceslasplein naar de Karelsbrug'. Deze† stadswandeling leidt je door een wirwar van straatjes in de oude stad en eindigt op de Karelsbrug.

Centraal gelegen tussen het Wenceslasplein en de Karelsbrug is het Oude Stadsplein: dť ontmoetingsplek en dť bezienswaardigheid in Praag. Winkelstraten waaieren uit in alle richtingen; de chique Parizska straat en Karlova met volop souvenirwinkels en heel veel Boheems kristal en achter de Tynkerk ligt de Tynhof, een schilderachtig pleintje met boetiekjes, leuke winkeltjes en terrasjes.

Praag_Wensclasplein-Karelsbrug_citywalk

Met Kerstmis en Pasen wordt op het Oudestadsplein de Kerst- en Paasmarkt gehouden. Volop kraampjes met leuke hebbedingetjes en heel veel glŁhwein, svařŠk in het Tsjechisch, en typisch Tsjechische lekkernijen.††In de zomer is het plein de beste plaats in Praag voor een Tsjechisch biertje, maar wel een bierje geschonken in een literglas.

De wandeling gaat met wat interessante omwegen van het Wenceslasplein naar de Karelsbrug. Je kunt ook de directe route lopen die korter is en duidelijk staat aangegeven in de City Walk. Ten slotte flaneer je tenminste ťťn maal over de Karelsbrug want alleen dan ben je werkelijk in Praag geweest!

TIP: Je kan deze unieke wandelroute bestellen als digitale uitgave (pdf - voor op je pc, laptop, tablet of smartphone) of als papieren gids, om mee te nemen tijdens je stedentrip naar Praag.

Bestel de wandelroute 'Van Wenceslasplein naar Karelsbrug' als digitale uitgave

Bestel de wandelroute 'Van Wenceslasplein naar Karelsbrug' als papieren gids

Praag_Wenceslasplein-Karelsbrug_wandeling

Bezienswaardigheden:
Wenceslasplein, Oudestadsplein, Jan Hus-monument, Sint-Nicolaaskerk, Tynkerk, astronomische klok, Klementinum, Karelsbrug

Winkelstraten:
Na Prikope, 28 Rijna, Karlova, Parizska, Tyn en de †Havelska openluchtmarkt

Musea: Nationaal museum, Communisme museum, Spiegeldoolhof, Sex Machine Museum

Restaurants:
Ceska Kuchyne (Tsjechische specialiteiten), Country Life (vegetarisch)

BEGIN: Wenceslasplein
EINDE: Karelsbrug
LENGTE: 5,5 kilometer
DUUR: 3 uur

De wandeling begint bij Metrostation Muzeum (Metro A) en eindigt op de Karelsbrug en gaat door de kleine straatjes van de oude stad. Met deze stadswandeling Praag 'Van het Wenceslasplein naar de Karelsbrug' is het onmogelijk om te verdwalen!


Praag_wandeling_praag_1.JPG
† † † † † † † † † † † † † † † † † † † † †De Na Mustku straat†† † † † † † † † † † † † † † † † † † † † †
Vervolgwandelingen
Andere leuke wandelingen Praag die aansluiten op deze City Walk is de route van de Karelsbrug naar het Strahov klooster en bibliotheek†van Praag of de Koninklijke Route naar de Praagse Burcht.

foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.