praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praag

Wandeling naar de Burcht van Praag

De Burcht van Praag is een must-see en ongetwijfeld de populairste bezienswaardigheid in Praag. Van vrijwel elk punt in de stad kun je de Burcht en de St-Vituskathedraal zien liggen. Vanaf het plein voor de Burcht heb je een prachtig uitzicht over Praag. Vooral 's avonds wanneer de lichtjes in de stad branden is het uitzicht adembenemend. Wandel met een gids of ga alleen op pad.

   Praag_burcht_praag_4.JPG

Wandeling met gids
Om bij het Burchtcomplex te komen zijn er vier mogelijkheden, drie wandelroutes en een route met de tram. Je kunt het jezelf ook heel makkelijk maken en deze wandeling met een gids maken. De hoogtepunten van de wandeling zijn: de Astronomische klok, het Oudestadsplein en de Praagse Burcht. Het voordeel van deze wandeling is dat je niet omhoog naar de Burcht hoeft te lopen maar dat stuk met de tram gaat.

Boek hier: Wandeling Oude Stad en Burcht

Wandeling Burcht van Praag zonder gids
De Praagse Burcht is een stevige wandeling, heuvel op vanaf het Malostranská metro station. 

Naar de Praagse Burcht te voet
1. Begin op het Malostranské námestí (plein). Loop naar boven langs de Nerudova straat. Sla scherp rechtsaf wanneer je boven bent. Je staat nu pal voor de hoofdingang van de Burcht.

2. Begin weer op Malostranské námestí, sla halverwege rechtsaf en volg de Zámecká straat. Beklim de burchttrappen, kijk achterom voor een prachtig uitzicht over de daken van Praag, Loop door de burchttuin en langs het bolwerk. De hoofdingang ligt recht voor je.

3. Vlak naast Malostranská metro station beginnen de oude burchttrappen die uitkomen aan het begin van de Jirská straat. Onderweg kun je genieten van prachtig uitzicht over Praag.

Naar de Praagse Burcht met de tram
Als je geen zin hebt om te lopen, neem dan tram 22 en stap uit bij een van de volgende haltes:

1. Prazský hrad halte, vlakbij de hoofdingang van de Burcht.
2. Pohorelec halte en loop door Hradcany, de Burchtwijk tot je bij de hoofdingang komt.
3. Královský letohrádek halte bij Belveder. Loop door de Koninklijke tuinen en steek de slotgrachtbrug over. Je bevindt je nu in de tweede binnenplaats van de burcht. Deze route kun je alleen in de zomer nemen omdat de tuinen van november tot maart gesloten zijn.

Praagse Burcht rondleiding
Natuurlijk kun je op eigen gelegenheid de Burcht van binnen bekijken maar wanneer je met een groepstour meegaat weet je zeker dat je alles ziet. Het vertrekpunt is bij de uitgang van metrostation Malostranska. De hoogtepunten van deze rondleiding zijn: de Vladislavskazaal van het oude paleis, de glas-in-lood ramen van de Sint-Vituskathedraal. Bovendien sla je de rij voor de kassa over en maak je gebruik van de korte rij voor security. 

Klik hier voor de rondleiding door de Praagse Burcht    

Volgende wandeling:
In de voetsporen van Mozart

foto Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.