praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praag

Wandeling Joodse wijk Praag: zes synagogen en een oude Joodse begraafplaats

De wandeling 'Joodse wijk Praag' gaat kriskras door Josefov, de Joodse wijk in Praag. Het is een wandeling van twee tot drie kilometer die je langer kunt maken door via de Jerusalem Synagoge naar het Centraal Station van Praag te lopen. Daar stap je op de metro om het Nieuwe Joodse kerkhof te bezoeken waar de schrijver Franz Kafka begraven ligt. Trek een hele ochtend of middag uit voor deze wandeling wanneer je ook het Joods museum bezoekt. Ook zonder museumbezoek is de wandeling 'Joodse wijk Praag' interessant. Met de beschrijving in je hand vind je moeiteloos de weg door Josefov en kom je langs alle bezienswaardigheden.

TIP: Je kan deze unieke wandelroute bestellen als digitale uitgave (pdf - voor op je pc, laptop, tablet of smartphone) of als papieren gids, om mee te nemen tijdens je stedentrip naar Praag.

Bestel de wandeling 'Joodse wijk Praag' als digitale uitgave

Bestel de wandeling als papieren gids

Praag_Joodse-wijk-Praag_citywalk  

Wandeling Joodse wijk Praag - hoogtepunten
De wandeling Joodse wijk Praag laat alle hoogtepunten van Josefov, het voormalig Joodse getto in Praag zien:
* Oudnieuw Synagoge: de oudsts bewaard gebleven en nog dienst doende Joodse gebedshuis, niet alleen in Praag maar in heel Europa
* Joodse raadhuis: met een wijzerplaat waarop Hebreeuwse cijfers en wijzers die van rechts naar links gaan
* Oude Joodse begraafplaats: 12.000 grafzerken waar de doden in elf lagen diep liggen begraven
* Ceremoniehal: met een tentoonstelling van Joodse gebruiksvoorwerpen, kleding, boeken en afbeeldingen
Praag_joods-museum-raadhuis.JPG


Wandeling Joodse wijk Praag – extra's langs de route
* King Salomon restaurant: goed voor een stevige lunch Ashkenaz –stijl, lijkt veel op de Tsjechische keuken maar wel kosjer.
* Palladium: shopping center met meer dan 200 winkels
* Centraal Station: een cafe in art nouveau-stijl en een aandoendlijke beeldengroep voorstellend Nicolas Winton die vlak voor de Tweede Wereldoorlog bijna 700 Joodse kinderen veilig naar Engeland bracht.
* Oudestadsplein: veel gezellige terrasjes en de grootste publiekstrekker in Praag, de astronomische klok. Alle straten in de omgeving van het plein zijn winkelstraten. Combineer de wandeling Joodse wijk Praag met een middagje shoppen.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.