praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-moldaukarelsbrug-praag

Volg de Koningen van Bohemen

Treed in het voetspoor van de Koningen van Bohemen en volg de koninklijke route door Praag, met een terrasje onderweg. Dit is de traditionele kroningsroute, KrŠlovskŠ cesta in het Tsjechisch, die begint bij de Kruittoren in Nove Mesto, de nieuwe stad, en eindigt bij de Praagse Burcht. De citywalk ĎKoninklijke Route Praagí is een prachtige wandeling die langs toeristische hoogtepunten komt zoals de Karelsbrug, het stralende in Art Nouveau-stijl gebouwde Obecni Dum (Gemeenschapshuis) en de Astronomische klok.

Vierhonderd jaar lang liepen de toekomstige vorsten de kroningsroute. De eerste was Albert II van Habsburg die in 1438 gekroond werd en de laatste was Ferdinand I van Oostenrijk in 1835. In die dagen was een kroning een hoogtepunt en een feestdag. De route was uitbundig versierd en mensen uit alle delen van Praag kwamen kijken naar de pracht en praal.

Praag_KoninklijkeRoute-citywalk

De koninklijke route was ook de weg naar de Sint-Vituskathedraal waar de Boheemse koningen hun laatste rustplaats vonden. De route bestaat nog steeds maar koningen lopen hier niet meer, wel toeristen die door de koninklijke route te volgen de mooiste en oudste gebouwen van Praag zien.

De citywalk Koninklijke Route Praag is ongeveer 3 kilometer. Hoe lang je erover doet, hangt af van waar je onderweg blijft kijken of stilstaan. Langs de hele weg is voldoende horeca. Deze wandeling is een aanrader voor iedereen die Praag bezoekt en in een korte tijd de belangrijkste bezienswaardigheden wil zien.

TIP: Je kan deze unieke wandelroute bestellen als digitale uitgave (pdf - voor op je pc, laptop, tablet of smartphone) of als papieren gids, om mee te nemen tijdens je stedentrip naar Praag.

Bestel de wandelroute 'Koninklijke Route Praag' als digitale uitgave

Bestel de city walk 'Koninklijke Route Praag' als papieren gids

Praag_Koninklijke-Route-Praag_citywalk

Bezienswaardigheden tijdens de route
Obecni Dum, kruittoren, huis van de Zwarte Madonna, Oude Stadsplein, astronomische klok, Karelsbrug, Sint-Nicolaaskerk in Mala Strana, Sint-Nicolaaskerk op het Oudestadsplein, Minutenhuis, Rott Haus, Nerudova straat, Sint-Vituskathedraal.

Winkelstraten
Celetna straat, Karlova straat en bij het begin van de wandeling op het Republiky plein winkelcentrum Palladium en Kotva.

Musea
Obecni Dum, Museum van het Kubisme, Klementinum, Loreta, Burcht van Praag.

BEGIN: Kruittoren tegenover metrostation Republiky
EINDE: Praagse Burcht, tram 22 naar het centrum†
LENGTE: 4 kilometer
DUUR:†ruim 2 uur

De route start bij metrostation Republiky, tegenover het Obecni Dum (Gemeenschapshuis) en de Kruittoren. Obecni Dum is het rijkst versierde Art Nouveau-pand van Praag. Loop even naar binnen om een kijkje te nemen of een kop koffie te drinken in Cafť Kavarna. Op het Republiky plein zijn voor de liefhebbers ook twee winkelcentra: Palladium en Kotva.


Praag_old-town-square-prague.jpg
††

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!
17-06-2014

Femke | Ik ben nu de route aan het uittekenen, maar de kruidboeken staat in stare mesto ipv de genoemde nove mestoHerfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.