praag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaukarelsbrug-praag

Vakantiehuis in een dorp vlakbij Praag

Een vakantiehuis bij Praag is ideaal wanneer je niet zo'n liefhebber van een grote stad bent. Wel een bezoekje aan Praag brengen maar liever verblijven in een rustg dorpje? Huur dan een vakantiehuis in Nove Jirny, dat ligt op maar 20 km ten noordoosten van Praag. Met eigen auto of openbaar vervoer ben je zo in Praag om een dagje te genieten van het drukke stadsleven om daarna terug te gaan naar het dorp Nove Jirny. Het lijkt wel of de tijd in Nove Jirny heeft stil gestaan, alles gaat op zijn gemakje, iedereen heeft tijd voor elkaar.

Praag_vakantiehuis-bij-praag.jpg Vakantiehuis in Nove Jirny
Het vakantiehuis Davo in Nove Jirny is een oud boerenhuis met twee slaapkamers en geschikt voor zes personen. De zit- eetkamer heeft een mooie jaren zestig retro-inrchting. Ook de open keuken past helemaal in deze sfeer, maar is natuurlijk wel voorzien van een magnetron, waterkoker, koelkast en andere gemakken. Op een koude avond kun je de openhaard aansteken en op zwoele zomeravonden zit je heerlijk in de tuin. Winkels en restaurants zijn vlak in de buurt.

Boek je verblijf in vakantiewoning Davo of in andere vakantiewoningen in Tsjechië bij HappyHome!

Fietsen in de buurt van Nove Jirny
Niet alleen de bezienswaardigheden van Praag zijn dichtbij ook de stadjes Karlstejn en Melnik, beide met een kasteel, liggen vlakbij. Wanneer je van fietsen houdt, is dit de ideale plaats. Er zijn verschillende fietsroutes uitgezet, langs rustige en verharde weggetjes. Je kunt kiezen uit verschillende afstanden en hoogteverschillen. De redactie van Praag-Nu kan het rondje Jirny-Mukarov-Stihlice-Jirny van harte aanbevelen: 39 kilometer over stille, verharde enigszins glooiende wegen.

Bereikbaarheid en locatie
Vakantiehuis Davo ligt op een rustige locatie in het dorp Nové Jirny, op 30 minuten rijden van het centrum van Praag. Het winkelcentrum Centrum Cerny Mos en metrostation Cerny Most ligt op 16 km van het huis. Op een afstand van 19 kilometer ligt het historische dorp Botanicus Ostra met prachtige tuinen met natuurproducten en veel activiteiten. Het is 3 kilometer naar het bos Klanovicky.

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.