praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterkarelsbrug-praag

Cross Club muzikale hotspot voor alternatieve muziek

Cross Club is een populaire culturele en muzikale hotspot in Praag. Het staat bekend om de unieke sfeer en eclectische mix van muziekstijlen, variërend van elektronische muziek tot live optredens, die een grote aantrekkingskracht heeft op liefhebbers van alternatieve muziek en subculturen. De club is gevestigd in een voormalige fabriek en is ingericht met een wonderlijke mix van metalen constructies, buizen, tandwielen en andere industriële elementen.

Praag_cross_club__praag_2.jpg

Cross Club muziek en kunst
Wat betreft muziek biedt Cross Club een breed scala aan genres, waaronder elektronische muziek, techno, drum and bass, dubstep en experimentele muziek. Ze organiseren regelmatig themafeesten, liveoptredens en DJ-sets, waardoor er altijd wel iets te doen is.

Een ander interessant aspect van Cross Club is dat ze regelmatig kunsttentoonstellingen, theatervoorstellingen, (ook in het Engels) en andere culturele evenementen organiseren. Dit maakt het een ontmoetingsplaats voor zowel liefhebbers van muziek als kunst.

Praag_cross_club_praag_6.jpg

Cross Club voor iedereen
De Cross Club is ook aantrekkelijk voor iedereen die niet van electronische muziek houdt. Alleen het interieur is al de moeite waard! Naast de muziek en de levendige sfeer heeft Cross Club ook een café en een restaurantgedeelte waar je lekker kunt eten zowel binnen als buiten. Vooral 's middags is het er rustig zonder muziek en met betrekkelijk weinig anderen. Op het menu staan zowel Tsjechische als internationale gerechten.

Praag_cross_club_praag_9.jpg

Locatie
De Cross Club is vlak naast het metrostation Nádraží Holešovice. Ga naar links wanneer je uit de metro komt. De Cross Club valt meteen op door de futuristische decoraties.

Adres: Cross Club Plynární 1096, Holesovice, Praag

Openingstijden:
Cafe / bar: dagelijks 14.00- 02.00 uur, het buitenbuffet gaat om 21.00 uur dicht
Club : dagelijks 18.00 -05.00 uur en vrijdagnacht en zaterdagnacht tot 07.00 uur

De toegang tot de club is door de week meestal gratis, op vrijdag en zaterdag is er een bescheiden toegangsprijs. Toegang tot cafe en bar is altijd gratis.

Hoofdpodium: 20.00 – 05.00 vrijdag en zaterdag tot 07.00 uur.
Tweede podium: 18.00 – 03.00 vrijdag en zaterdag tot 05.00 uur.

foto's Marianne Crone

Praag_cross_club_praag_3.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.