praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaukarelsbrug-praagpraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Rock Cafe en Hard Rock Cafe

Rock Cafe en Hard Rock Cafe in Praag voor het internationale publiek maar ook voor het goedkope bier. Rock Cafe is de wijk Nove Mesto, het uigaansgebied van Praag, en Hard Rock Cafe op een klein plein naast het Oudestadsplein, dé hotspot in Praag. Uitgaan in Praag is veel goedkoper dan een avondje stappen in Nederland. Met zo'n €20 tot €25 euro op zak, kom je een heel eind! En natuurlijk hoe verder weg van toeristische spots hoe goedkoper.

Praag_rock-cafe-prague.jpg Rock Cafe
Rock Cafe is eigenlijk de verkeerde naam voor dit cafe in Praag want er staat veel meer dan alleen rock op het menu. Het is een gigantische ruimte waar je naar allerlei soorten bands kunt luisteren, films kijken, CD's kopen en tot de rand gevulde glazen Tsjechisch bier drinkt.

De Rock Club bestaat uit vier delen: Rock cafe, Gung-Ho winkel, bar en internet-cafe en de concertzaal. Hang onderuit in zachte kussens op de banken en drink een biertje op het stampende ritme van metal en rock.

Je betaalt een klein bedrag voor een live concert, maar wanneer je op dinsdag komt is het meestal gratis.

Adres: Rock Cafe, Narodni 20 in de wijk Nove Mesto
Open: maandag t/m donderdag 12.00 - 03.00, vrijdag 12.00 - 03.00, zaterdag 17.00 – 04.00 en zondag 17.00 – 01.00

Hard Rock Cafe
Alleen het interieur al is de moeite waard om naar het Hard Rock Cafe te gaan. De gitaarvormige kroonluchter springt direct in het oog. Bekijk ook de muziekmemorabilia met o.a. de gitaar van ZZ Top. Het Hard Rock Cafe heeft veel weg van een museum waar ook drank wordt geschonken.

Het cocktailmenu is uitgebreid maar je kunt natuurlijk ook 'gewoon' bier drinken. Je drinkt hier 'tankovna', bier uit de tap. Tankovna is ongepasteuriseerd, ongefilterd bier en zeer gewaardeerd door bierkenners. Op het menu staan burgers en heel veel kleine hapjes van nachos tot gepofte aardappels. De club sandwiches zijn zo lekker dat je er meer eet dan goed voor je is. Kijk hier op de kalender voor komende evenementen.

Adres: Male Namesti 3, Stare Mesto
Open: restaurant dagelijks 11.30 – 24.00, bar zondag t/m donderdag 11.30 – 01.00 vrijdag en zaterdag tot 02.00, rock shop dagelijks 10.00 -12.00

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.