praag-moldaukarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Lucerna Music Bar nostalgie en live bands

Lucerna Music Bar is het perfecte decor voor een melig avondje uit in Praag. Geen waanzinnig goede muziek, maar wel heel veel optredens van live bands, zowel uit Tsjechie als uit het buitenland. Bezoekende bands die hier hebben opgetreden; Candy Dulfer, Jungle Funk, Hiram Bullock, John Scofield, Bo Diddley, Robben Ford Band, The Holmes Brothers, Living Color om er een paar te noemen.


Praag_lucerna-music-club-praag.jpg

Lucerna music bar
In het weekend klinkt er muziek uit de jaren 1980 tot 1990. De muziek klinkt nog beter omdat er op grote schermen video's getoond worden uit de periode, heel sfeervol en veel: "Oh, ja weet je nog." Hoe verder de avond vordert des te meer volk op de dansvloer, van elke leeftijd. Dat is het aantrekkelijke van Lucerna Music Bar, je bent nooit te jong en nooit te oud. Er zijn meerdere bars in het gebouw en de drankjes zijn heel redelijk geprijsd.

Lucerna clubavond
Op clubavonden gaan zelfs de altijd zeer rustige Tsjechen uit hun dak en dansen en feesten tot de vroege uurtjes op de muziek van tophits. Heb je genoeg gedanst en gedronken dan installeer je je voor de big screen en kijkt naar muziekvideo's terwijl je filosofeert hoe MTV de popcultuur heeft veranderd. De rest van de week biedt de Lucerna Music Bar live muziek van Tsjechische en buitenlandse musici. Zelfs als je niet echt van muziek houdt, is de Lucerna Music-bar zeker een bezoekje waard vanwege de coole lay-out en de enigszins decadente sfeer die doet denken aan vooroorlogse jaren.

Tip: Zorg dat je VIP kaartjes in de wacht sleept want dan heb je een prachtig uitzicht over de dansvloer. Kaartjes voorverkoop is open van maandag tot vrijdag van 09.30 – 19.00 uur. Op de avond van de voorstelling kunnen vanaf 19.00 uur kaartjes gekocht worden aan de kassa.

Bereikbaarheid en locatie
Lucerna Music Bar is vlakbij het Wenceslasplein, dus middenin het uitgaansgebied van Praag. Het maakt deel uit van Lucerna-paleis, meer dan een eeuw geleden gebouwd door Vaclav Havel, de grootvader van de legendarische Tsjechische politicus en toneelschrijver met dezelfde naam.

Adres: Lucerna Music Bar, Vodickova 36 Praag 1, Nove Mesto
Metro lijn A en B station Mustek  

Lyssa en Unsane

Live opname van Unsane in Lucerna Music Bar in Praag

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.