praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-winter

Laterna Magika of Black Light Theater?

Laterna Magika is een geraffineerde mengeling van pantomime, lichteffecten en beeldprojectie. Black Light is een optische illusie. In Praag kun je beide technieken zien in diverse theaters in de stad. Je hebt geen woord Tsjechisch nodig om de voorstellingte begrijpen. Het principe berust op pantomime. Je zit in een donkere zaal en kijkt een mengeling van lichteffecten, fluorescerende kleding, dans en acrobatiek. Veel voorstellingen zijn gebaseerd op muziek. Het enige Laterna Magika theater is Nova Scena. Er zijn in de Oude Stad verschillende Black Light theaters.

Praag_nova-scena.jpg Laterna Magika theatershow
Naast het Nationale Theater, Narodni Divadlo, in de Narodni straat is een opmerkelijk bouwwerk; Nova Scena. In 1938 ontwierp de Tsjechische architect, Karel Prager. Dit indertijd hypermoderne uit glas opgetrokken theater vormde en vormt nog steeds een schril contrast met de architectuur van de andere gebouwen aan deze brede straat.

In Nova Scena vinden vrijwel dagelijks laterna magika voorstellingen plaats. Laterna magika is een bijzondere theatervorm die in voormalig Tsjechoslowakije is ontstaan. De voorstellling is een spektakel van multimedia effecten en pantomime, begrijpelijk voor iedereen omdat er niet gesproken wordt. Deze kunstuiting werd in 1958 voor het eerst aan het publiek getoond tijdens de Wereldtentoonstelling in Brussel.

Adres: Nova Scena, Narodni 4, bespreekbureau weekdagen 09.00-18.00 uur, op zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur.

  Praag_black-light-praag.jpg
Black Light theatershow
Veel toeristen denken dat Laterna Magika hetzelfde is als Black Light Theater maar Black Light is een geheel andere techniek. Door middel van een zwarte achtergrond en in het zwart geklede artiesten krijgt de toeschouwer de indruk dat mensen en dingen zweven. Er zijn in Praag negen Black Light theaters. De beste show krijg je te zien in Theater Broadway, ook bekend als WOW – Black Light Theater, Na Prikope straat 31.(vlakbij het Wenceslasplein)

Tip van Praag-Nu: De voorstellingen zijn populair en om zeker te zijn van een plaatsje is het verstandig van te voren te bespreken.

Klik hier en boek je ticket voor een Black Light voorstelling 

Een andere leuke Black Light voorstelling is die van het Srnec-theater. Geniet van een magische avond in 's werelds eerste blacklight-theater, geproduceerd en uitgevoerd door een prijswinnende theaterfamilie!

Bestel hier tickets voor Black Light Theater Srnec


     

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.