praag-moldaukarelsbrug-praagpraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Vnitroblock: cultureel en creatief centrum

Vnitroblock is een multifunctionele ruimte in een oud fabrieksgebouw. Het is een creatief en cultureel centrum en je vindt hier een café, een dansstudio, een kleine bioscoop, theaterzaaltje, een buitenruimte, een galerie, boetiekjes met designer fashion en meer. Vnitroblock bevindt zich op een binnenplaats tussen appartementsgebouwen in de wijk Holesovice. Er zijn twee ingangen, éčn aan Tuserova en de andere aan Dělnická. Veel bewoners van de wijk gebruiken het als een snelle doorsteek.

Praag_vnitroblock_praag_(1).jpg

Vnitroblock beetje moeilijk te vinden
Je ziet de beide ingangen makkelijk over het hoofd. Vanaf Tuserova ga je via een nauw gangetje naar de ingangsdeur. Je loopt via de bloemen- en plantenwinkel naar de centrale hal. Een prachtige ruimte met zichtbare bakstenen en stalen balken, betonnen vloeren en hoge plafonds met fabrieksramen. Vanaf Dělnická is het makkelijker omdat de muur naast de ingangspoort een prachtige muurschildering heeft: twee personen zitten ieder op een stoel, ze hebben geen hoofd mssr zijndoor een soort lange nek met elkaar vebonden.

Praag_vnitroblock_praag_(2).jpg

Het Vnitroblock cafe
Het open cafe domineert de begane grond. De helft is zelfbediening en de andere helft is met bediening. Dit is een perfecte werkplek en dat vinden anderen ook, het is er rustig maar toch geanimeerd. Geen uitgebreide menukaart maar wel koffie met gebak, snacks en kleine maaltijden en natuurlijk ook bier.

Het meubilair is een assortiment retro tafels, stoelen en banken verspreid over de hal met voldoende ruimte onderling wanneer je op zoek bent naar een rustige werkplek. Bij mooi weer, ga je naar de buitenruimte van het Vnitroblock met picknicktafels, soms foodtrucks, winkeltjes en meer. Dit creatieve centrum is absoluut de moeite waard om te gaan zien.

Praag_vnitroblock_praag_(6).jpg

De wijk Holešovice
Holešovice ligt ten noorden van het centrum van Praag aan de linkeroever van de Moldau. Van oudsher een industriewijk met een drukke vrachthaven, fabrieken, brouwerijen en ook het slachthuis was hier. Tegenwoordig dient het merendeel van deze industriële gebouwen niet meer hun oorspronkelijke doel; de fabrieken zijn verbouwd, aangepast aan moderne eisen en hebben een tweede leven gevonden als appartementsgebouwen, kantorencomplexen, studio's voor jonge kunstenaars, ontwerpers en architecten, of culturele instellingen. Holešovice is nu een gewilde plaats om te wonen.

Adres: Vnitroblock, Tusarova 31 of Dělnická 32, Holešovice, Praag
Openingstijden: dagelijks 09.00-22.00 uur

Volgend artikel: Holešovice van industriewijk naar woon- en uitgaanswijk
Vorig artikel: Holešovice Markt voor biologische markt en uitgaansleven

Praag_vnitroblock_praag_(3).jpg

Praag_vnitroblock_praag_(4).jpg

Praag_vnitroblock_praag_(5).jpg

foto's Marianne Crone

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.