praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praag

Ontdek middeleeuwse gangen en kelders met de rondleiding Ondergronds Praag

Wat ligt er onder de stoepen en straten van Praag? Kabels, riolering en gasleidingen is het halve antwoord, want er is ook een doolhof aan gangen. Tijdens de tour Ondergronds Praag, ga je op onderzoek met een Engelssprekende gids die (bijna) alles weet over Praag in de middeleeuwen. Tijdens de rondleiding vertelt je gids hoe het leven in de middeleeuwen eruit moet hebben gezien voor de stadsbewoners. Je bezoekt een alchemistenlaboratorium en een middeleeuwse kerker en krijgt te horen welke straffen en martelwerktuigen er voor criminelen waren.

Praag_medieval_tour_middeleeuwse_gewelven.jpg

Tour Ondergronds Praag
Duur:
80 minuten
Taal: Engels of Duits
Trefpunt: MalÚ NaměstÝ 11, vlakbij de astronomische klok
Annulering: gratis tot 24 uur van tevoren

Boek hier de tour Oude Stad, ondergrondse gewelven en kerkers

Wat ga je zien
Je bezoekt een alchemistenlaboratorium, een middeleeuwse kerker en een expositie van historische wapens. De gids vertelt over opstanden, overstromingen, het duistere verhaal van de astronomische klok en de defenestraties. Dat is iemand uit het raam kieperen als executie. Bij de eerste defenestratie in de vijftiende eeuw ging alles perfect. Zeven leden van het stadsbestuur werden uit het raam van het stadshuis op het Karelsplein naar beneden gegooid en overleefden dit niet. Bij de tweede defenestraties in de zeventiende eeuw hadden de slachtoffers een gelukje omdat ze op een mesthoop terechtkwamen en de val overleefden.

Praag_medieval_tour_geheime_alchemist_code.jpg

Praag en alchemisten
In 2002 overstroomde de Moldau en dat was een geluk bij een ongeluk omdat bij het opruimen en de herstelwerkzaamheden een geheim alchemistenlaboratorium werd gevonden.áTen tijde van Keizer Rudolf II (1552-1612) waren alchemisten zeer welkom in Praag, omdat de Keizer geinteresseerd was in alchemie. Hij zag het als zijn opdracht om de Steen der Wijzen te vinden, een substantie die onedele metalen veranderde in goud, ook een levenselixer was. Alle experimenten waren geheim en instructies werden in geheime code opgeschreven. Isaac Newton was een wetenschapper die ondermeer experimenteerde met alchemie en zo werd alchemie de voorloper van de moderne scheikunde.

foto's GetYourGuide

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.