praag-moldaupraag-winterkarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Selfie Market: beleef dat unieke fotomoment

Selfie Market in Praag heeft meer dan vijftig interactieve achtergrondvoorstellingen voor dat ene unieke fotomoment. Maak je eigen verhaal, plaats jezelf in een spotlight, neem een selfie en deel je creatie met de wereld. Praag heeft veel selfie plekjes gewoon op straat, met als achtergrond de Astronomische Klok, de Burcht, de John Lennonmuur of de Moldau. Je kunt je dus afvragen of de Selfie Market misschien overbodig is. Niet dus! De selfie market is veel meer dan een mooie achtergrond voor je foto, het is een belevenis.

Praag_Selfie_Market_praag.jpg

Wat is de Selfie Market?
Dit is een interactief tentoonstelling- en entertainmentcentrum waar het de bedoeling is dat je zoveel mogelijk selfies maakt met zoveel mogelijk verschillende achtergronden. Dat is niet moeilijk want er zijn zo'n 700 interactieve landschappen, gebouwen en andere achtergronden om uit te kiezen. Neem wat het beste bij je past, maak zoveel selfies als je wil en post ze op Instagram, Facebook of stuur ze gewoon naar je vrienden en je oma. De market heeft ook een klein cafe met uitzicht op het Wenceslasplein.

Creativiteit en leukje ideetjes
Met een beetje hulp van de Selfie Market, kunnen al je creatieve ideeën werkelijkheid laten worden. Ben je niet zo creatief aangelegd dan vind je inpiratie in de interactieve achtergronden waar je gebruik van kunt maken. Tsjechische kunstenaars, straatartiesten en decorontwerpers hebben scenes ontworpen die popcultuur, mode, life-style, natuur en sport weerspiegelen.

Reis door de ruimte, naar exotische oorden, speel scènes in je favoriete films, plaats jezelf in een stilleven of promoot je favoriete merk. Alles kan want je bent zelf onderdeel van de tentoonstelling. Leg unieke, grappige, gênante en pijnlijke momenten vast op je mobiele telefoon en deel op sociale netwerken. Zorg ervoor dat je telefoon helemaal opgeladen is. Het zou jammer zijn als je halverwege moet afhaken vanwege een lege batterij.

Praag_selfie_market_praag_2.jpg

Een gat in de markt
Selfie market is een initiatief van Jakub Bechyne, ook eigenaar van het Illusion Art Museum op het Oude Stadsplein in Praag. Hij zag een gat in de markt. Hoewel Praag veel te bieden heeft op het gebied van cultuur, kunst en geschiedenis is er weinig entertainment in de vorm van interactie tussen kunst en cultuur waaraan de bezoeker actief kan deelnemen of deel van kan zijn. De tentoonstelling omvat niet alleen het werk van bekende straatartiesten, beeldhouwers en filmsetontwerpers, maar is ook uniek omdat de bezoeker zelf het middelpunt is. Het Selfie Market-team geeft professioneel advies hoe de beste selfie te maken en hoe de beste profiel foto te maken om op sociale netwerken te plaatsen.

Bereikbaarheid en locatie
Je bezoek is 'self-guided', dus je kunt zo lang of zo kort blijven als je wilt. Trek één tot anderhalf uur uit voor een bezoek.

Adres: Wenceslasplein 11, openingstijden dagelijks 10.00-20.00 uur
Openbaar vervoer: metro lijn A, Muzeum

Tip: Je krijgt 25% korting op de toegangsprijs met de Prague Card

Ook leuk om te doen:
Museum of Senses: de wereld op zijn kop, niets is wat het lijkt
Lijst van musea voor kinderen

Foto selfie market

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.