praag-moldaupraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Wellness gids Praag: spa en outdoor fitness

Wellness gids voor Praag met ideetjes voor spa hotels of een uurtje in een bierspa, gratis outdoor fitness en vegetarische restaurants. Praag staat misschien niet bekend als een wellnessbestemming, maar de stad biedt veel mogelijkheden voor een gezonde en actieve vakantie.

Uitgestrekte parken met allerlei fitnessfaciliteiten, spa's en restaurants gespecialiseerd in vegetarische en veganistische gerechten bereid met lokale, seizoensgebonden ingrediënten. De redactie van Praag-Nu stelde een wellness-gids voor Praag samen met heel veel ideetjes om gezond en fit te blijven tijdens een stedentrip Praag.

Praag_wellness_gids_Praag_1.jpg

Spa en Wellness-hotels
Praag heeft een grote keuze aan spa en wellness-hotels. Kies je een hotel in de wijken Smichov of Vinohrady dan zijn de prijzen een stuk lager dan in het centrum van de stad. Spa-hotels hebben meestal een zwembad en fitnessruimte en altijd massage, sauna en jacuzzi. Wellness hotel Step heeft een goede prijs / kwaliteit verhouding en bovendien biedt dit hotel behalve een zwembad, sauna en stoombad ook een indoor golfbaan, bowlingbanen en een fitness centrum. Kijk hier voor spa en wellness hotels in Praag.

Bier spa het ultieme wellness paradijs
Een heel speciale manier om te relaxen is de bierspa. Breng een uurtje door in een bad gevuld met bier en ongelimiteerd bier drinken. Het bad is niet gevuld met bier uit de tap maar met lekker warm water waaraan toegevoegd kruidenextracten, biergist, mout en hop. Een bierbad zuivert de poriën en is weldadig voor de bloedcirculatie en het zenuwgestel. Kijk hier voor een uitgebreide beschrijving van bier spa's in Praag. Boek de bierspa online

Praag_wellness_gids_Praag_2.jpg

Outdoor fitness training
Voor outdoor fitness training ga je naar een van de parken in Praag. De meeste parken hebben een deel van het park gereserveerd om basisoefeningen te doen op fitnesstoestellen. Aangezien de parken uitgestrekt zijn, is er vaak een parcours aangelegd om te fietsen, skaten of joggen. Redelijk dichtbij het centrum is het Sacre Coeur park (vlak achter winkelcentrum Novy Smichov), het Letna Park (niet ver van het Oudestadsplein) en het Stromovka park (bij het tentoonstellingsterrein Výstaviste).

Vegetarische restaurants
Praag is het paradijs voor carnivoren! Veel Tsjechen vinden dat een goede maaltijd bestaat uit een stuk vlees zo groot als een deurmat met een sliertje paprika, een plakje tomaat en als je geluk hebt ook een stukje komkommer. Toch is het heel makkelijk om vegetarisch te eten in Praag. Om te beginnen hebben vrijwel alle 'vlees' restaurants een paar vegetarische gerechten op de kaart staan. Aangezien veel jonge Tsjechen 'bekeerd' zijn, eten zij veel gezonder dan hun ouders. Er verschijnen daarom steeds meer vegetarische en vegan restaurants in Praag. Heel populair is het vegetarisch Indiaas zelfbedieningsrestaurant Dhaba Beas met meerdere vestigingen in de stad.
Kijk hier voor een lijst met vegetarische restaurants in Praag.

Spa en beauty: bio en fair trade producten

1. Vincentka is een populair merk mineraalwater dat bekend staat om zijn helende eigenschappen. Het wordt zelfs  voorgeschreven door sommige artsen. Je kunt het drinken of gebruiken om in te ademen, om mee te gorgelen of in te baden. Het is ook verkrijgbaar als tabletjes en neusspray en helpt uitstekend bij verkoudheid, keelpijn of heesheid.

2. Manufaktura is een Tsjechische winkelketen gespecialiseerd in cosmetica op basis van natuurlijke ingrediënten zoals bier en wijn en niet getest op dieren. Manufaktura wil de traditionele Tsjechische volkskunst beschermen en toegankelijk maken voor het grote publiek. Het is een bijzondere winkel ook voor cadeautjes zoals houten speelgoed en keukengerei, handgebreide mutsen en prachtig Tsjechisch aardewerk.

3. Greenwave Bio Kosmetica is gespecialiseerd in bio- en fair trade-produkten. Veel vertrouwde internationale merken vind je hier zoals Weleda, Primavera en Hauschka. Hier kun je ook terecht voor fair trade chocola, thee en koffie. Neem vooral een kijkje bij de non-food afdeling voor originele cadeautjes: een eco drinkglas gemaakt van een wijnfles of een 100% katoenen boodschappentasje.

Praag_wellness_gids_praag_3.jpg

foto's Pixabay

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.