praag-moldaukarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Bier spa en wellness

Bier spa is relaxen in een bad gevuld met bier en ongelimiteerd bier drinken. Kruidenextracten, biergist, mout en hop zijn de ingrediënten van je bad. Dit is niets nieuws onder de zon want al in de middeleeuwen ontdekte men dat een bierbad goed was voor de gezondheid. Het bierbad is geen zuiver bier en je kunt het dus ook niet drinken. De hop, gist en mout hebben een hoog vitamine B gehalte en zorgen ervoor dat de poriën gezuiverd worden. Een bier spa bad is ook goed voor de bloedcirculatie en het zenuwgestel. 

Praag_beer_spa_praag_2.jpg

Bier spa, hoe werkt dat?
Bier spa is ideaal voor iedereen die na een dagje Praag lekker wil ontspannen. Een houten kuip, vaak voor twee personen, wordt gevuld met water van 35 - 38 graden, biergist wordt toegevoegd maar het water in het bad bevat geen alcohol. Handdoeken, badjas en slippers zijn allemaal aanwezig. Je hoeft dus niets zelf mee te nemen. Je kunt wel zwemkleding meenemen wanneer je niet poedelnaakt in het bad wil zitten.

Bier Spa relaxing in natuurlijke ingrediënten
De Original Bier Spa heeft twee vestigingen in het centrum van Praag, Žitná straat 9 en Rybna straat 3. Je gaat baden in een eikenhouten tobbe geschikt voor twee personen. Je kunt natuurlijk ook in je eentje komen. Gedurende één uur heb je de bier spa helemaal tot je beschikking en je kunt ongelimiteerd Krušovice, (beroemd Tsjechisch bier) drinken. Daarna kun je relaxen in de hop sauna en uitrusten op een bed van stro en genieten van huisgemaakte bierbrood gemaakt met bierdeeg.

Bier Spa Lázně Pramen
Het concept bier spa is voor alle bubbelbaden met bier hetzelfde: baden in bierwater met natuurlijke ingrediënten, uitrusten op een bed van stro en onbeperkt bierdrinken. Het verschil zit in welk merk bier geschonken wordt. In Lázně Pramen is het bier dat je drinkt Kozel. Het is niet de bedoeling dat je dronken in het whirlpoolbad zit. daarom wordt na twintig minuten de whirlpool uitgezet. Druk op een knop om de receptie te laten weten om hem weer aan te zetten. Tien minuten voor je tijd om is, hoor je een waarschuwingsbel. Je kunt dan besluiten om te douchen om de mineralen en antti-oxidanten af te spoelen of juist niet en ze inje huis te laten trekken. Bij het weggaan, krijg je als afscheidscadeautje twee flesjes bier. Ook in deze bier spa hoef je niets mee te nemen met uitzondering van zwemkleding, want badjas, badhanddoek, badslippers, showergel en shampoo; het is allemaal aanwezig.

Praag_beer_spa_praag_3.jpg

Bereikbaarheid en lokatie
1. Original Beer Spa, Žitná straat 9, vlakbij het Wenceslasplein en nog dichterbij de Karelsbrug
2. Original Beer Spa, Rybná straat 3 is vlakbij Náměstí Republiky en winkelcentrum Palladium
3. Beer and Wine Spa, Lázně Pramen, Dejvická 18
4. Old Town Beer Spa, Tyn 10, een klein plein achter de Rynkerk op het Oudestadsplein

Lees verder
10 Spa en wellness hotels

Foto's Original Beer Spa
Praag_Beer_spa_praag_1.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.