praag-winterpraag-moldaukarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Flipperkasten in Praag

Flipperkasten in Praag zijn niet moeilijk te vinden maar je moet wel weten waar te zoeken. Weet je nog, vroeger toen je al je zakgeld uitgaf aan flipperen? Dat kun je in Praag doen in de Joystick Bar en nu met een Tsjechisch biertje in je hand. Speel op een van de tien flipperkasten of een van de zestien arcadespelen. Dat is uren speelplezier. Blut zul je niet raken want een game kost 10 CZK en dat is 30 eurocent. Breng wel een zak met kleingeld mee! Chapeau Rouge vlakbij het Oudestadsplein heeft twee flipperkasten en is ook leuk om heen te gaan.

Praag_flipperkasten_joystick_1.jpg

Flipperkasten in overvloed
Een hele wand vol flipperkasten! De Joystick Bar is het El Dorado voor iedereen die graag flippert. Andere klassieke spellen die het vermelden waard zijn in de Joystick Bar: Mortal Kombat 3 en 4, Terminator of de nieuwe motorspellen waarbij je op een echte fiets zit en racet. Behalve arcade games vind je in de Joystock Bar ook tafelvoetbal, Nintendo Wii en Mario Kart. Voor flipperfanaten dit zijn enkele van de aanwezige kasten: Dr Who, Baywatch, Fish Tales, Jurassic Park, WWF Royal Rumble en the Flintstones.

Joystick en bier
Je gaat naar Joystick Arcade Bar voor de flipperkasten maar ook voor het bier: Uneticka 10° en 12°, ongefilterd met een duidelijke hopsmaak eerst een beetje zoet dan een enigszins bitttere nasmaak. Uneticka 12° betekent dat het suikergehalte hoger is en dat het bier een hoger alcoholgejhalte heeft en dus sterker is dan Uneticka 10°.

Praag_flipperkasten_joystick_4.jpg

Bereikbaarheid en adres
De locatie van Joystick Arcade Bar kan niet beter! Midden in het centrum vlakbij het Wenceslasplein. Joystick zit in een kelder aan de Jindrisska straat aan het eind van een passage die onbewoond lijkt. De passage doorlopen tot aan het eind en dan aan je linkerhand.

Adres: Joystick Arcade Bar, Jindrisska 5, Praag
Open: dagelijks 16.00 – 02.00 uur

Openbaar vervoer: De dichtstbijzijnde tramhalte is Jindrisska. Neem tram 2, 3, 5, 6, 7, 9, 14, 24. of metrolijn A of B naar metrostation Mustek. Mustek is een heel groot station en het is best moeilijk om de uitgang te vinden die het dichtstbij de Joystick Arcade Bar is. De tram is dus handiger.

Nog meer flipperkasten vind je in: Chapeau Rouge, Jacubska 2, vlakbij het Oudestadsplein.

Praag_flipperkasten_joystick_2.jpg

Praag_flipperkasten_joystick_3.jpg

foto's Marianne Crone

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.