praag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

Rondvaarten, rivercruises en boottripjes in Praag

Rondvaarten en boottripjes zijn de beste manier om Praag op een relaxte manier te ontdekken. Vooral wanneer je betrekkelijk kort in Praag bent, is een boottripje ideaal om in korte tijd veel te zien en dankzij het audiocommentaar kom je veel te weten over de fascinerende geschiedenis van Praag. Er zijn veel verschillende rondvaarten: met een exclusief drie-gangen menu, of met een buffetdiner en live muziek of voor jazzliefhebbers de jazzboot avondcruise.

Praag_rondvaart_praha_2.jpg

Rondvaarten en boottripjes
Rondvaarten en boottripjes zijn heel populair in Praag maar welke is de beste, mooiste en leukste? Dat hoef je niet zelf uit te zoeken want de redactie van Praag-Nu heeft dat voor je gedaan en de 4 verschillende mogelijkheden op een rijtje gezet. Wil je verzekerd zijn van een plaats op de door jou gewenste dag, boek dan online want de boten zijn snel vol.

1. Rondvaart van één uur
Deze rondvaart is de ideale keuze wanneer je maar voor één weekeindje in Praag bent. In één uur zie je de belangrijkste bezienswaardigheden van de Praagse Burcht tot de Karelsbrug. De rondvaart is betrekkelijk kort maar dat betekent dat er voldoende tijd over is om Praag te voet te verkennen. Je kunt buiten zitten maar er is ook een binnendek dat in de zomer wordt gekoeld en in de winter verwarmd. Eten en drinken is niet inbegrepen maar de bar serveert snacks, koffie en koude dranken.

Boek hier een rondvaart van 1 uur

2. Jazzboot avondcruise
Deze cruise is een must voor alle jazzliefhebbers. Direct nadat je aan boord bent gegaan, begint het jazzconcert in drie verschillende stijlen. Terwijl je van de muziek geniet, zie je bezienswaardigheden van Praag. Het driegangen menu is optioneel maar zeker de moeite waar om erbij te boeken met authentieke Tsjechische gerechten. Je kunt kiezen uit kip, varkensvlees, zalm of vegetarisch.

Boek hier de Jazzboot avondcruise

3. Dinner-rondvaart met panoramadak
Combineer een rondvaart met een luxe buffetdiner en live muziek. Zodra je aan boord komt wordt een welkomsdrankje geserveerd. Geniet van het prachtige uitzicht op de verlichte Burcht van Praag. Je vaart onder de Karelsbrug door en op de oevers zie je de Rudolfinum concertzaal, het Kampa eiland, het Nationaal Theater en hoog op een rots Vysehrad, de tweede burcht van Praag. Het buffetdiner heeft Tsjechische en internationale gerechten. Dit is een gelegenheid om Praagse ham of rundergoulash te proeven en als toetje appelstrudel, een geliefd Tsjechisch gerecht.

Boek hier Crystal Dinner-rondvaart

4. Avondrondvaart met maaltijd
Wanneer je iets te vieren hebt of jezelf wilt verwennen dan ga je mee met de avondrondvaart. Dit is luxe ten top! Terwijl je van het uitzicht kijkt, geniet je van een culinair dinerbuffet. Ga zitten bij de voorsteven of in de grote zaal en laat je verwennen. Luister naar het live-commentaar met bijzonderheden over de historische gebouwen langs de oever van de Moldau.

Boek hier avondrondvaart met maaltijd  

Praag_rondvaart_praha_3.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.