praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterkarelsbrug-praag

5 tips voor citytrip Praag

Vijf tips voor een citytrip Praag! Je hebt over de Karelsbrug gelopen, je hebt de Astronomische Klok gezien en bent door alle straatjes en steegjes in de Oude Stad gelopen en nu? Wat je zeker moet doen in Praag: bierproeverij, fietstochtje, hop-on hop-off bus, stadswandeling en een boottochtje over de Moldau.†

Praag_tip_biertuin.jpg
1. Bierproeverij

Bier en Praag horen bij elkaar. Breng een bezoekje aan ťťn van de microbrouwerijen. Het oudste bierlokaal is U Fleku waar sinds 1499 Flek gebrouwen wordt, een donker bier met een lange nadronk. Bier in TsjechiŽ is even goedkoop als water. De Tsjechen drinken per persoon per jaar 132 liter bier en verslaan daarmee de Duitsers die 'maar' 107 liter drinken. Bier drink je in Praag in een biertuin. Laat je niet misleiden door het woord 'tuin' want een biertuin is een plaats waar je bier drinkt dat kan zowel binnen als buiten zijn. Maar hoe weet je nu wat de beste biertuin is? Heel eenvoudig, ga mee met een kroegentocht en je komt vanzelf in de beste biertuinen.

2. Hop-on Hop-off bus
Geen zin om te fietsen? Dan is de hop-on hop-off bus ideaal want dat is Praag zien zonder veel lopen. Stap uit bij de Burcht van Praag. Het uitzicht over de stad vanaf het voorplein is spectaculair. Bekijk achterovergeleund in je stoel de prachtige gevels van de barokke herenhuizen in de wijk Mala Strana en ga daarna naar de Astronomoische klok op het Oudestadsplein. Wanneer het hele uur slaat, lopen de apostels een rondje. Wandel over het Kampa eiland want van hier heb je het mooiste uitzicht op de Karelsbrug.

Praag_tip_fietstour.jpg
3. Fietstocht
Fietsen in Praag
? Dat gaat uitstekend. Je rijdt op je gemakje langs een groot aantal hoogtepunten van Praag door het centrum en langs de Moldau. Het vergt geen inspanning want hellingen en heuvels zijn in de fietstour niet inbegrepen. Een Engelssprekende gids loodst je door de stad langs brede lanen en door nauwe stegen, soms over fietspaden en soms over de stoep. Er zijn selfie-stops en er is ook een koffiestop. Een aanrader is Videnska, dat is koffie met veel slagroom.

4. Stadswandeling
Wanneer je Praag goed wilt leren kennen, loop je kris-kras door de stad. De redactie van Praag-Nu heeft een groot aantal wandelingen samengesteld: wandelingen Praag-Nu. Een aanrader is met een gids een combinatie wandeling te maken: te voet, per bus en een rondvaart over de Moldau.†Wanneer je een niet toeristich deel van Praag wilt leren kennen loop dan de wandeling in de Solidarity buurt. Het plaveisel in Praag bestaat uit mozaieksteentjes of kinderhoofdjes en zijn ware 'hakkenvangers'. Draag dus schoenen met een dikke zool en lage hakken.

5. Boottochtje
Een boottochtje over de Moldau is een romantische manier om Praag te zien. Nog romantischer is een avondcruise met diner en muziek. 's Zomers zit je op het dek en 's winters binnen, lekker warm. Maar, ga niet op een regenachtige dag want dan zijn de ramen vol druppels en zie je bijna niets. Je vaart onder de Karelsbrug, komt langs het Kampa eiland en je hebt een prachtig uitzicht op de Burcht van Praag.†

Praag_tip_plaveisel.jpg

foto's Marianne Crone

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.