praag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaukarelsbrug-praagpraag-winter

Hoe vermijd je de wachtrij bij de Burcht van Praag?

De Burcht van Praag is de nummer één bezienswaardigheid van Praag, maar veiligheidsmaatregelen maken dat je altijd in de rij moet staan wachten om door de controle te komen. In de zomer is deze rij héél lang en in het winterseizoen alleen maar lang. Hier zijn een paar tips om deze wachtrij min of meer te vermijden. 

Praag_security_check_prague_castle_3.jpg                   Wachtrij bij de hoofdingang van de Burcht


Vanaf 2023 zijn de veiligheidscontroles afgeschaft, toch is het verstandig om van te voren online je kaartjes te kopen, dan hoef je niet in de rij te staan bij de kassa.

Om de Burcht van Praag binnen te komen, moest je tweemaal in de rij staan; bij het betreden van het Burchtcomplex en dan voor het kopen van een toegangsbewijs, maar dat is nu verleden tijd.

Koop je toegangsbewijs online zodat je direct toegang hebt of boek een rondleiding met gids van 1 uur of 2,5 uur door het complex!


De veiligheidscontrole kan niet vermeden worden. Wanneer er veel groepen toeristen arriveren is de wachtrij heel lang probeer daarom vroeg te komen zodat je de groepen vóór bent. De eerste rondleiding begint om 09.00 uur. De veiligheidscontrole is open vanaf 06.00 uur 's morgens. Het burchtcomplex kan vanaf dit vroege tijdstip bezocht worden. De historische gebouwen gaan pas open om 09.00 uur. 

De Praagse Burcht heeft twee toegangspoorten:
1. Vlak naast Malostranská metro station beginnen de oude burchttrappen die uitkomen op het plein voor de hoofdingang van de burcht.
2. Tram 22, halte Prazsky Hrad, brengen je naar de achteringang van de Burcht van Praag.

Praag_security_check_prague_castle_2.jpg                   Wachtrij bij de achteringang van de Burcht

Zowel bij de hoofdingang als de achteringang staat vaak een lange wachtrij om door de security check te komen. Security checks zijn tijdelijk opgeschort. Ze werden in de zomer van 2016 geïmplementeerd door president Milos Zeman en veroorzaakten destijds publieke verontwaardiging.

TIP: De beste manier om het burchtcomplex binnen te komen zonder wachtrij is via een zij-ingang, niet veel mensen maken hier gebruik van. Rij met tram 22 één halte verder dan Prazsky Hrad en stap uit op de halte Brusnice, steek de trambaan over en neem de U Brusnice straat. Halverwege aan je linkerhand is een onopvallend hek dat toegang geeft tot de Hertengracht, Jeleni prikop. Volg het pad en je komt bij de zij-ingang van de Burcht. Bij het hek is veiligheidscontrole, maar géén rij.

Lees verder
Wat te zien in de Burcht van Praag
Welk ticket voor een bezoek aan de Burcht van Praag

Sint-Vituskatedral als Museum en Schatkamer 


Praag_security_check_prague_castle_1.jpg

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.