praag-winterkarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Praag, drink geen bier op straat!

Drink in Praag geen bier op straat want hoewel Praag de bierhoofdstad van Europa is, geldt hier: drink niet op straat. Bijna nergens in de wereld is het bier zo lekker en zo goedkoop als in Praag. Dus, wat doe je wanneer je in Praag bent? Pilsner Urquel of een van de andere beroemde Tsjechische bieren drinken. Maar wist je dat je in Praag niet overal zomaar alcohol mag drinken? Als toerist is het belangrijk te weten dat het 'niet op straat dinken' geldt voor het historisch centrum dus in alle straten in de buurt van het Oudestadsplein. Ook voor de zones 4 en 8 geldt dit verbod maar die zijn minder toeristisch.

Praag_bier_in_praag.JPG
Met een biertje in je hand
Misschien vind je het heel normaal om door Praag te lopen met een open flesje bier of op een bankje in het park te zitten en je biertje te drinken dat je zojuist in de supermarkt hebt gekocht. Maar mag dat ook van de wet? Het antwoord is: nee, niet overal. Het is niet toegestaan om in het openbaar te drinken in bepaalde delen van Praag: de meeste straten in de Oude Stad, bij bushaltes, bij en op de metrostations, in parken, bij kinderspeeltuinen en in de buurt van scholen.

Praag, drink geen bier op straat: boete!
Bier drinken op straat betekent een boete. Er zijn in totaal 800 plaatsten in Praag waar het verboden is om op de openbare straat alcohol te drinken. De boete bedraagt 1000 CZK en dat is 37 euro. Het goede nieuws is; er wordt nauwelijks gecontroleerd. Neem het zekere voor het onzekere en drink bier alleen in de biertuinen. Dit is de beste manier om met Tsjechen in contact te komen. Alleen daklozen en alcoholisten zitten in het park te drinken.

Tip van de redactie van Praag-Nu†
Maak kennis met de Tsjechische biercultuur! Maak het jezelf makkelijk en ga op stap met een Nederlandse gids, je bezoekt biertuinen, het biermuseum inclusief 3 halve liters bier en typisch Tsjechische biergerechten.Praag_bier_in_praag_foto_Marianne_Crone.jpg

foto Marianne Crone

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.