praag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praag

Praag door de ogen van een dakloze

Wanneer je uit de metro in Praag komt, word je vaak het tijdschrift NP aangeboden. Het zal je zijn opgevallen dat de aanbieder van dit blad hoognodig nieuwe kleding nodig heeft. Daar heeft hij het geld niet voor want hij is dakloos. Wil je zelf ervaren hoe het is om dakloos te zijn? Dat kan in Praag. Je kunt onder leiding van een dakloze gids een communistische wandeling maken.†

Praag_dakloos_in_Praag.jpg

Dakloos voor 2 uur

Je 'dakloze-tour' duurt ongeveer 2 uur en je tourguide is een dakloze. Hij of zij neemt je mee naar plaatsen waar je anders niet komt en je leert hoe te overleven. Je kunt kiezen om dit in groepsverband te doen met 3 of 4 deelnemers of individueel.

Je betaalt 250 CKZ (Ä10) aan de Pragulic, de organisatie achter dit initiatief en die er ook voor zorgt dat je gids zijn loon krijgt. Ben je tevreden dan geef je je gids een gulle fooi aan het einde van de tour.
Voor meer informatie:†Pragulic

Dakloze krant
Geen zin om een dag dakloos te zijn? Steun dan de daklozen in Praag en koop hun NP tijdschrift. De dakloze koopt dit van een non-profit organisatie. Het tijdschrift kost 30 CZK en dat is Ä1,10. De dakloze kan de helft van dit bedrag houden en de andere helft gaat naar de organisatie. Pas op dat je het goede tijdschrift koopt. Bij de uitgangen van de metro staan ook anderen, wel goed gekleed, ook zij hebben een tijdschrift met als titel 'Strazna Vez", de Wachttoren van de Jehovah's getuigen. Zij hebben jouw financiŽle hulp niet nodig. Zij willen jou bekeren.

Wanneer je in Praag bent en je wilt een goede daad doen, koop dan het TP blad van een dakloze. Koop het ook al lees je geen woord Tsjechisch, het is voor een goed doel.†

Lees verder:
Daklozen, zwervers en bedelaars in Praag
Vegetarisch restaurant waar daklozen koken en bedienen

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.