praag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldaukarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Veerboot van Holesovice naar Karlin

Het veerbootje van de wijk Holesovice naar de wijk Karlin in Praag is een mini-trip over de Moldau. Deze twee wijken liggen vlak tegenover elkaar met de rivier ertussen. Natuurlijk zijn er bruggen maar dat betekent een heel stuk omlopen. Dit overtochtje is ideaal wanneer je eerst de Praagse markt wilt bezoeken en daarna de winkelstraten in Karlin. De normale openbaar vervoerkaartjes zijn geldig op dit veerbootje.

Let op: Deze wandeling is gewijzigd. Het pontje is opgeheven omdat eind 2023 de Holka brug in gebruik werd genomen. De Holesovice Markt heette vroeger Praagse markt en is ook van karakter veranderd. Nu is het een uitgaansgebied geworden met een paar markthallen, hal 22 voor groente en fruit. Het gebied aan de Karlin-zijde is nu vrijwel helemaal bebouwd. Het is nog steeds een leuke wandeling wanneer je iets anders wilt zien dan het centrum van Praag. De route kan verder worden aangehouden.

Beginpunt

Neem tram 6, 14 of 25 en stap uit bij de halte Holesovicka trznice pal tegenover de Praagse Markt. Loop een rondje over de markt waar je veel spullen uit Vietnam en China vindt. Wanneer je op zoek bent naar handschoenen, shirts, tassen, schoenen en nog veel meer zul je hier zeker slagen voor een vriendelijke prijs. Mocht je een bivakmuts nodig hebben, een vlindermes of boksbeugels, die vind je hier ook in overvloed.

Praag_praagse_markt_2.JPG

Naar het veerbootje
Tegenover de Praagse Markt zie je een tekentje van een veerboot dat wijst naar een pad in de richting van de Moldau. Het veerbootje ligt daar te wachten. Koop een kaartje bij de automaat of gebruik je Prague Card. Het pontje stopt op verzoek bij het tussenliggende eiland en vaart dan verder naar de wijk Karlin.

De wijk Karlin
Het veerbootje brengt je naar een onooglijk terrein dat in ontwikkeling is. Op een voormalig industrieterrein worden nieuwe flatgebouwen uit de grond gestampt. Eenmaal aan land volg je het pad naar rechts, buig dan af naar links. Nu sta je in Rohanske nabrezi. Loop deze straat rechts in. Neem de eerste zijstraat en je komt in Sokolovska, een winkelstraat met veel Chinese restaurants. Sla rechtsaf Sokolovska in en loop door tot de spoorbrug.

Lekkere koffie
Aan de linkerkant even voorbij de spoorbrug, Sokolovska straat 22, is Ovocny Svetozor. Loop naar binnen voor koffie met chlebicky, een boterhammetje creatief belegd met aardappelsalde, ham, ei en augurk. Meer trek in ijs? Veel smaken en onovertroffen door andere ijssalons in Praag.

Praag_veerboot_moldau.JPG

Krizikova straat
De Krizikova straat loopt parallel aan de Sokolovksa straat en is heel leuk om doorheen te lopen. Je vindt hier veel mooie panden die een voor een opgeknapt worden. Interessant om te zien hoe grauwe huizen naast fleurig opnieuw geschilderde panden staan. Het grijze communistische verleden verdwijnt langzaam helemaal in Praag.

Eindpunt
Stap op tram 8 die door Sokolovska rijdt en je naar Republiky namesti brengt in het centrum van Praag. Nog meer zin in winkelen? Breng dan een bezoekje aan Palladium winkelcentrum.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.