praag-winterkarelsbrug-praagpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Ontdek Praag en Tsjechië op de fiets

Fietsers welkom! Fietsen in Praag is heel normaal, maar wist je dat heel Tsjechië een uitstekend fietsland is? Voor elk wat wils; van bergachtige routes tot vlak land. De infrastructuur is uitstekend en de meeste fietsroutes leiden over verharde wegen. Fietsroutes zijn duidelijk aangegeven en wanneer je de beschrijving hebt of GPS dan is verdwalen onmogelijk.

Wil je het jezelf nog makkelijker maken dan ga je mee met een georganiseerde fietstour. Onderweg is volop onderdak en ook aan restaurants en cafes is geen gebrek. Fietsenwinkels met reparatiespullen vind je in iedere stad en ook in kleinere dorpen want de Tsjechen zelf zijn enthousiaste fietsers.

Praag_fietsen_tsjechie

Fietsen in Praag

Fietsen in Praag is heel normaal; niet zoals in Nederland als woon- werkverkeer, maar fietsen langs bezienswaardigheden. Je kunt kiezen uit een vlakke route, je blijft dan in het centrum, of een route die via de Letnaheuvel loopt vanwaar het uitzicht over de stad ongeevenaard is. Boek je fietstour bij Baja Bikes. Je hebt de keuze uit een sportieve fiets met handremmen of een stoere stadsfiets met acheruittraprem en natuurlijk een deskundige gids.

Fietsen van Praag naar Dresden
De Elbe, Labe in het Tsjechisch, verbindt Praag met Dresden. De fietsroute volgt de Elbe en dat is heel prettig voor fietsers want er is vrijwel geen niveauverschil. De afstand bedraagt 220 km en de tocht gaat over geasfalteerde secundaire wegen en fietspaden. Heel af en toe is er een onverhard stuk. Wanneer je het lekker rustig aan wilt doen, volg je het onderstaande schema.
Dag 1: Praag – Melnik, 50 km
Dag 2: Melnik – Litomerice, 48 km
Dag 3: Litomerice – Decin, 48 km
Dag 4: Decin via Bad Schandau – Dresden, 62 km
Deze tocht is onderdeel van de Elbe route.

Praag_fietsen_praag.JPGWijnroute in Zuid Moravie
De wijnroute is een netwerk, te vergelijken met de knooppunten in Nederland, van een aantal fietsroutes die leiden langs wijnkelders en wijngaardenin Tsjechië. De moeilijkheidsgraad van de routes is verschillend; van makkelijk met weinig niveaurverschil tot heuse bergen. 

Van Praag naar Wenen
Fietstocht van 460 kilometer over autoluwe wegen langs diepe ravijnen, beboste heuvels en kleine dorpjes met oude boerderijen, robuste kastelen en de prachtigste kerkjes en abdijen. De tocht gaat gedeeltelijk door de Moldau-vallei. Neem vooral de tijd om schilderachtig Cesky Krumlov en Telc te bezoeken.

Van Praag naar Wenen:
Dag 1: Praag – Tabor
Dag 2: Tabor via Cesky Krumlov – Jindrichuv Hradrec
Dag 3: Jindrichuv Hradrec – Slavonice
Dag 4: Slavonice – Znojmo
Dag 5: Znojmo – Valtice
Dag 6: Valtice – Mistelback in Oostenrijk
Dag 7: Mistelback - Wenen

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.