praag-moldaupraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Met de hond in Praag

Met de hond op vakantie naar Praag is helemaal geen probleem. Tsjechen zijn hondenliefhebbers en honden zijn vrijwel overal welkom. In de meeste parken in Praag mogen honden los lopen. In veel restaurants staat een bak met water klaar. Met de hond in Praag is ook een goede manier om met Tsjechen in aanraking te komen, want hondenliefhebbers praten graag met elkaar over hun hond.

Praag_hond_in_praag_foto_Marianne_Crone.jpg

Dit moet je weten wanneer je met de hond op vakantie naar Praag gaat:

1. Dierenpaspoort
De hond dient een Europees dierenpaspoort te hebben, dat gekocht kan worden bij de dierenarts. De hond moet een identificatie-chip hebben en ingeënt zijn tegen hondsdolheid. De eerste keer tenminste 21 dagen voor vertrek inenten, daarna binnen het entingsschema opnieuw vaccineren. Honden jonger dan 3 maanden hoeven niet gevaccineerd te worden, maar de chip is wel verplicht.

2. Aan de lijn
Wanneer de hond gehoorzaam is, is het niet strikt noodzakelijk om de hond aan de lijn te houden. Maar wanneer de hond iemand aanvalt, dan is de eigenaar aansprakelijk. In de meeste openbare parken mogen de honden vrij rondlopen. Let op deze bordjes: Volný pohyb psů povolen – honden mogen vrij loslopen en Volný pohyb psů zakázán – honden mogen niet loslopen en moeten dus aan de lijn worden gehouden. Houd de hond altijd aan de lijn op multifunctionele paden langs de Moldau en in het Troje-district want die worden gebruikt door fietsers, wandelaars en inline skaters.

Praag_hond_in_praag.JPG

3. Hond-vriendelijke parken
Praag telt veel parken waar honden vrij mogen rondlopen en honden-eigenaars elkaar kunnen treffen. de Petrin Heuvel, Kampa eiland, Stromovka Park en Letna Park liggen alle vier in het centrum van Praag. Wanneer je je hond wilt verwennen met een boswandeling in Praag, hier zijn drie suggesties: Wandeling Klanovice, Natuurgebied Divoka Sarka en Wandeling door een groene vallei.

3. Honden en openbaar vervoer
Honden zijn toegestaan in de tram, bus of metro in Praag. Kleine honden worden vervoerd in een draagtas en hebben geen vervoersbewijs nodig. Grotere honden moeten aan de lijn en gemuilkorfd zijn, ook zij reizen gratis. Hond en eigenaar stappen in door de deur gemerkt met een vignetje 'hond' en mogen niet in de buurt van kinderwagens staan. De hondeneigenaar is aansprakelijk voor schade aangebracht door de hond.

Praag_hond_in_praag.jpg

4. Honden in restaurants en cafes
Honden op vakantie in Praag zijn welkom in de meeste restaurants en cafes. Hier een kleine selectie die ook zonder hond de moeite waard zijn.

* Black Dog, Gorazdova 1, Nove Mesto
Met zomerterras vlakbij het Dansend Huis aan de Moldau. Noord- en Latijns-Amerikaanse keuken met veel burgers en twaalf soorten bier van de tap en op fles

* Bella Vida Cafe, Malostranske Nabrezi 3, Mala Strana
Perfect voor ontbijt tot 12 uur en 13 uur op zondag, grote keuze sandwiches en salades en Italiaanse gerechten. Terras met uitzicht op de Karelsbrug en de Praagse Burcht.

Praag_hond_praag.jpg

* Pilsner Urquell restaurant Andel, Nadrazi 114, Smichov
Makkelijk om hier een favoriet plekje, in de wintertuin, zomertuin met fontein of binnen met bar en wijnbar. Er is ook een bowlingbaan. Tussen 11.00 en 15.00 uur lunchmenu met vaste prijs, met soep en keuze uit vier hoofdgerechten die dagelijks wisselen.

* Craft Beer Spot, Plaska 5, mala Strana
Allerlei soorten burgers en van 11.30-15.00 uur wisselend lunch menu met soep en keuze uit vier hoofdgerechten en desert of a la carte menu met hot dogs, burgers en poke bowl en 120 soorten bier op tap en fles.

* Lokal, Dhlouha 33, Stare Mesto
Klassieke Tsjechische versbereide gerechten, met alleen verse ingrediënten en kruiden van regionale leveranciers en bier van de tap. Tot de specialiteit behoort gebakken kaas met tartaarsaus en aardappelpuree (smažený sýr s naší tatarskou omáčkou šťouchané brambory) Zeker proberen!

foto Marianne Crone

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.