karelsbrug-praagpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winter

Winter-cruise - tip voor de Kerst

Winter-cruise over de Moldau in Praag is een ware belevenis! Vooral tijdens de de donkere dagen voor Kerst is een sfeervol boottochtje heel geschikt tijdens een weekendje Praag. De stad is getooid in feestsfeer met twinkelende lichtjes, glanzende engeltjes en een heel gezellige Kerstmarkt. Maar niet alleen in december, deze avondcruise is altijd leuk om te doen. Tijdens deze drie uur durende dinercruise krijg je een goede indruk van wat er allemaal te zien is in Praag.

Praag_dinner-cruise-moldau Boottochtje over de Moldau
Maak in de donkere dagen voor Kerst een romantisch boottochtje over de Moldau en leer Praag kennen vanaf het water. Terwijl je luistert naar live muzikaal entertainment, geniet je van een uitgebreid buffetdiner met koude en warme gerechten en overheerlijke toetjes. Een typisch Tsjechisch welkomstdrankje is inbegrepen. Dit boottochtje is een aanrader ook in de andere maanden van het jaar!

TIP: boek deze dinnercruise van tevoren online, dan ben je verzekerd van een plaats!

Klik hier voor online boeking van een dinercruise!  

Hoogtepunten van de dinnercruise
Het vertrek is bij Pier 5, Dvořákovo Nábřeží, dat is de kade aan de Moldau vlak onder de Cechuv brug en te bereiken met tram 14 en 17, halte Cechuv most. Je vaart door de oudste sluis in de Moldau en dan onder de Karelsbrug door. De oudste, mooiste en drukste brug van Praag, alleen voor voetgangers. Op de brug staan 30 standbeelden en een kruisbeeld. Je passeert de Praagse Burcht, hoog gelegen op een van de heuvels waarop Praag is gebouwd.

De Praagse burcht is veel meer dan een kasteel. Het is een verzameling van gebouwen, kerken en musea. Het burchtcomplex bepaalt de skyline van Praag en is van elk punt in Praag te zien. Verder vaar je langs het Rudolfinum, waar je naar concerten kunt luisteren, het Nationaal Theater, het Dansende Huis en Vysehrad, Praags tweede burcht, hooggelegen op een rots. De verlichte gebouwen zijn prachtig vanaf het water.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van Tsjechië. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.