praag-moldaupraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-farokarelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Top 8 voor de lente in Praag

Lente in Praag betekent slenteren in de voorjaarszon langs de Moldau, Paasmarkten bezoeken, het broertje van de Eiffeltoren beklimmen voor het mooiste uitzicht en dineren onder dennenbomen.

Praag_pasen-praag.JPGPraag is de stad van de Astronomische klok, de Karelsbrug en de St Vituskathedraal, maar ook de stad van leuke winkeltjes, met het goedkoopste bier in Europa en een bruisend uitgaansleven.

Praag is ook een culturele stad. Mozart's opera Don Giovanni ging hier in 1787 in premiŤre en wordt nog steeds opgevoerd. De O2 Arena is het domein van Jennifer Lopez, Lionel Richie, Duran Duran en vele andere grootheden.

Met meer dan twintig winkelcentra, legio boetiekjes, en talrijke antiekwinkeltjes is Praag een mecca voor shoppers.

De redactie van Praag-Nu zette de lente top 8 op een rijtje:

1. Wandeling door de hertengracht
Lekker wandelen langs kleine paadjes, zonder verkeer te horen en zonder veel toeristen te zien en toch midden in Praag. De hertengracht ligt pal onder de Praagse Burcht en is vanaf 1 april open.

2. Lentebloessem op de Petrin heuvel
De Petrin heuvel is natuurschoon midden in de stad. Bovenop de heuvel staat de Petrin uitkijktoren vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de Moldau en de Oude Stad. De hellingen van Petrin staan vol vruchtbomen met prachtige bloessem. Op 1 mei is het de 'dag van de liefde', verliefde stelletjes leggen bloemenkransen bij het standbeeld van de romantische dichter Karel Hynek Macha. Daarna gaan zij wandelen in het Petrinpark en doen daar wat verliefde stelletjes altijd doen.

3. Romantisch dineren in het Hanavsky Paviljoen
Zitten aan een tafeltje onder geurende dennebomen en met uitzicht op de Karelsbrug, is de beste plek om het bekendste gerecht uit de Tsjechische keuken te proberen: gebraden eend met rode kool, een lekker glaasje wijn erbij of misschien toch maar een grote pul bier, de nationale drank in de Tsjechische Republiek.

4. Paasmarkt op het Oudestadsplein
Lente betekent Pasen en Pasen betekent Paasmarkten in Praag. Ieder wijk van Praag heeft zijn eigen Paasmarkt maar de grootste staat op het Oudestadsplein.

5. Uitstapje naar Karlovy Vary
Lente is de beste tijd voor een uitstapje naar Karlovy Vary, het vroegere Karlsbad. Dit kuuroord is bekend om de twaalf geneeskrachtige bronnen maar ook om de prachtige omgeving waar je uitstekend kunt wandelen in het lentezonnetje. Wanneer je toch in Karlovy Vary bent, breng dan een bezoekje aan het Becherovka Museum met een rondleiding door de distileerderij dat eindigt in het proeflokaal met een glaasje Becherovka.

6. Winkelen in de buitenwijk
Het is onwaarschijnlijk maar mocht het regenen dan is dat geen enkel probleem. Je neemt de metro naar station Chodov en je gaat winkelen in Chodov winkelcentrum, een van de grootste winkelparadijzen in Praag. Van 9 uur 's morgens tot 21 uur 's avonds kun je hier naar hartelust shoppen en ook de hele zaterdag en zondag.

7. Boerenmarken en vlooienmarkten
Zodra het lente wordt, gaan de boerenmarkten en openlucht vlooienmarken in Praag weer open. Boerenmarkten vind je voornamelijk in de woonwijken, de vlooienmarkten op de kade langs de Moldau.

8. Bier met uitzicht
Nergens ter wereld smaakt het bier zo lekker en is de prijs van een pint is zo laag dat het nauwelijks te geloven is. De biertuin met het mooiste uitzicht in Praag vind je op de Letna heuvel.

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.