karelsbrug-praagpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-moldau

Pianospel op straat

Heb je altijd piano willen spelen voor een groot publiek? Dat kan in Praag, want een zestal piano's zijn neergezet in het centrum van de stad en iedereen mag er op spelen. Ken je alleen maar de vlooienmars of ben je een volleerde pianist, ga op het krukje zitten en laat iedereen meegenieten van je spel!†

Praag_piano-praagEr staan nu zes piano's, maar het plan is dat er meer komen. Je kunt ze vinden voor de filosofische faculteit bij het Oudestadsplein, in de Franciscanen tuin, op het Centraal Station, op het Kampa eiland, Vitezne Namesti (Dejvice) en op Namesti Miru (Vinohrady) en op Marasykovo Nadrazi.

Let op: De piano bij het Oudestadsplein staat er niet meer.

De piano's staan hier op initiatief van Ondrej Kobza, bareigenaar en altijd op zoek naar iets aparts. Enkele jaren geleden zette hij een piano op straat voor Cafe V en wachtte af wat er ging gebeuren. In plaats van naar voorbijgangers te staren, gingen de cafebezoekers samen piano spelen.

De tweede piano kwam te staan op het Centraal Station van Praag. Aanvankelijk vond het publiek het een beetje vreemd, maar al gauw waren er genoeg die even een stukje kwamen spelen. Pianospel gemengd met straatgeluiden, optrekkende auto's en voorbijrijdende trams is iets dat je gehoord moet hebben.

Agenten spelen piano

Een zestal piano's staan verspreid in Praag en iedereen mag er op spelen, beginners, gevorderden en amateurs.†

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Praag in de herfst

Wandelen door Praag in de herfst, langs de pleinen, de astronomischeklok, het dansende huis en de Karelsbrug.