karelsbrug-praagpraag-moldaupraag-karelsbrug-foto-dennis-faropraag-winterpraag-karelsbrug-foto-dennis-faro

Fietstours door Praag

Fietsen in Praag is een uitstekende manier om de stad in twee uur te zien. Zonder veel inspanning zie je bekende en minder bekende bezienswaardigheden. Je rijdt onder begeleiding van een gids die de stad op zijn duimpje kent. Een Baja Bikes tour is een echte aanrader tijdens een stedentrip naar Praag!

Praag_baja-bikes-fiets-tour.jpg

Fietsen in Praag is een†leuke manier om de stad te verkennen. Je rijdt door autoluwe straten zonder hoogteverschil en laveert tussen voetgangers. De enige keer dat je je in het verkeer begeeft is wanneer je de Moldau oversteekt naar de Mala Strana wijk en natuurlijk wanneer je weer terugrijdt naar Nove Mesto waar je trip begon.

DE FIETSEN
Je hebt de keuze uit een stoere stadsfiets met terugtraprem of een meer sportieve fiets met handremmen en versnelling. Beide hebben een mandje achterop. Sommige hebben een verende voorvork. Dat is geen luxe want je rijdt over kinderhoofdjes en over een aantal lage traptreden. De fietsen zijn uitstekend onderhouden; geen rammelende onderdelen en goede remmen.

DE VOORBEREIDING
Tip: boek je tour vantevoren online bij Baja Bikes. Je betaalt bij het begin van de tour. Er zijn geen reserveringskosten en er is geen aanbetaling. Bij regen kun je je fietstochtje kosteloos verzetten of annuleren. De stadstour begint om 10.30 uur, met het verzoek een kwartiertje eerder aanwezig te zijn. Je kunt dan een fiets uitzoeken, het zadel op de juiste hoogte stellen en kennis maken met je medefietsers.

Boek hier een fietstour door Praag !

Praag_fietstour-fietsen

DE GIDS
De groepen zijn nooit groter dan 10 personen en worden begeleid door een ervaren gids. Allen spreken Engels, wanneer je liever een Nederlandssprekende gids hebt, kun je dit vermelden. Vraag naar Imanuel, de redactie van Praag-Nu heeft goede ervaring met hem. Zijn verhaal is duidelijk, inspirerend en vol interessante wetenswaardigheden.

DE ROUTE
Het verzamelpunt is de City Bike winkel in de Kralodvorska straat vlakbij het Republiky plein. Via de Joodse wijk, Josefov, rijdt je naar het Oudestadsplein, dan langs de oever van de Moldau naar het Kampa eiland en langs de Narodni straat terug naar het beginpunt. Hoogtepunten zijn: de oud-nieuw synagoge, de astronomische klok, de Karelsbrug, de John Lennonmuur en het gemeenschapshuis met de mooiste Art Nouveau gevel in Praag.†

Praag_fietstour-fietsen

Fietstours en wandeltours in Praag:

*
Praag Highlights fietstour -†fietstocht door het hart van Praag langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Praag, door de Joodse wijk en verschillende parken, over het Wenceslas plein en langs de rivieren. Boek de highligts tour

* Praag Kastelenroute†-†Na enkele korte stops bij highlights in het oude centrum van Praag en de Joodse Wijk neemt de gids je via de Vltava rivier mee naar Letna Park en vervolgens langs de fameuze kastelenroute. De burchten en kastelen in en om Praag dateren van vele eeuwen terug en zijn vaak voorzien van rijke kunstverzamelingen. Op dit moment staan meer dan 60 burchten, kastelen en ruÔnes ingeschreven op de lijst van nationale culturele monumenten. Boek de kastelenroute

* Praag Bierproeverij Tour Wandeling- De Nederlandse gids neemt je tijdens de Praag Bierproeverij mee en laat je kennismaken met de Tsjechische biercultuur. Je bezoekt het Biermuseum welke in een 13e eeuwse kelder is gelegen is en wandelt tijdens de tour van 3 uur door de oude stad van Praag en bezoekt daar drie kwaliteits bierhuizen. Boek de bierproeverij

Verzamelpunt:†Michalska 10, Stare Mesto, Praag


†††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††††† FOTO IMPRESSIE VAN BAJA BIKES TOUR

Praag_3-astronomische-klok.jpgPraag_4-karelsbrug.jpg


Praag_5-over-de-moldau.jpg


Praag_6-gemeenschapshuis.jpg

Locatie

Reageer op dit artikel
Mail de redactie
Share dit artikel op Facebook!
Tweet dit artikel op Twitter!
Deel dit artikel!


Herfst in Praag

Wandeling door Praag, de prachtige hoofdstad van TsjechiŽ. Beelden van bezienswaardigheden als de Karelsbrug en de St.Vitus-kathedraal.